Soeniel Nathoe start met zaterdagelftal bij AS’80

AS’80 heeft vanaf komend seizoen ook een zaterdagselectie. De groep staat onder leiding van Soeniel Nathoe, die het afgelopen seizoen bij Muiderberg werkzaam was, en wil op de lange termijn hoge ogen gaan gooien met de doorstromende jeugd van de Almeerders.

Nathoe is een bekende van AS’80 en was al langere tijd bezig met een zaterdagselectie te realiseren. Bij Muiderberg bleef het beperkt tot één seizoen omdat daar te weinig animo bleek te zijn voor een eerste elftal. “Het is een hele kleine club en de spelers waren meer in voor de derde helft. De zaterdag trekt mij, het leeft veel meer, ook omdat de meeste jeugd op zaterdag speelt. Daar willen we met AS’80 op inspelen. Bovendien blijft de jeugd makkelijker aan de club verbonden wanneer ze bij het doorstromen naar het seniorenvoetbal kunnen kiezen tussen twee selecties.”

De oefenmeester keek rond in zijn netwerk – hij was eerder trainer van Forza Almere – en wist via-via voldoende spelers bij elkaar te halen voor het eerste seizoen. “Veel spelers kennen mij of zijn door andere bekenden erbij gekomen.” Na het formeren van zijn selectie sprak Nathoe direct een doelstelling uit. Ondanks de moeilijke afdeling (vierde klasse E) denkt hij meteen hoge ogen te kunnen gooien. “Het doel is om te promoveren naar de derde klasse, en daarna op de lange termijn met de Almeerse jeugd verder omhoog.”

Binnen AS’80 wordt het nieuwe zaterdagelftal serieus genomen. Dat was ook een harde eis van Nathoe. Hij wilde niet met zijn elftal in een hoekje gestopt worden, als lelijk eendje worden behandeld. “Wij krijgen de ruimte van de club. Natuurlijk is de Zondag 1 (derde klasse, red.) het stokpaardje, zij doen het ook hartstikke goed, maar er is ons verzekerd dat wij dezelfde behandeling krijgen. Daarin is een goede samenwerking tussen mij en de nieuwe hoofdtrainer van de zondag 1.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)