Sofian Akouili wil zichzelf bewijzen bij OFC

Sinds een maand heeft OFC de beschikking over Sofian Akouili. De 27-jarige rechtsback, oud-prof van onder meer FC Emmen, Willem II en FC Volendam, speelde de laatste drie wedstrijden voor de winterstop bij de derdedivsionist. In Oostzaan hoopt hij zich weer in de kijker te kunnen spelen.

“Via vrienden ben ik in contact gekomen met OFC. Met de club was ik er snel uit, maar bij de KNVB duurde het langer vanwege de dispensatie”, vertelt Akouili. Begin december was het rond, waarna hij meteen in de basis stond tegen HSC’21, Hercules en Westlandia. “Ik heb daarvoor heel even met de trainer (Imdat Ilguy, red.) gesproken. Ik denk dat de club blij is met de komst en ik ben blij met de kans die OFC mij biedt.”

Via de jeugd van DWS kwam Akouili in Friesland terecht, waar hij bij SC Heerenveen de eerste selectie haalde. Speeltijd kreeg hij niet in Heerenveen en na een uitleenbeurt aan FC Emmen kwam de van origine rechtsbuiten terecht bij Willem II, waar hij tussen 2011 en 2013 speelde. Na een mislukt buitenlands avontuur in Kazachstan bij FK Atyrau – zijn contract bleek ongeldig – keerde hij in 2014 bij FC Volendam terug in Nederland. Daar werd zijn aflopende contract na twee seizoenen niet verlengd.

Het profvoetbal heeft de vleugelverdediger nog niet vaarwel gezegd. “Mocht er een nieuwe aanbieding voorbij komen, sta ik daar natuurlijk voor open. Het ontbreekt nog aan wedstrijdritme, dat probeer ik op te doen door dit seizoen af te maken bij OFC. Daar focus ik mij nu op.”

Met de Oostzaners wil Akouili bovenin de Derde Divisie mee gaan draaien. “De doelstelling is een plek bij de eerste vier. Ik denk dat het haalbaar is. Vlak voor de winter speelden we tegen twee concurrenten en ik vond het verschil niet groot. Het ontbreekt alleen vaak aan zorgvuldigheid in de eindfase, in de details.” Voor zichzelf heeft hij een persoonlijk doel gesteld voor de tweede seizoenshelft. “Ik probeer elke week goed te spelen om met een goed gevoel van het veld te kunnen stappen.”

Foto boven: RTV NH

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)