Solide overwinning Ajax bij Bennekom

Ajax heeft vandaag een zeer solide overwinning geboekt bij Bennekom. De ploeg van Bart Logchies kwam geen moment in gevaar en liep met 0-2 het veld af, een stand die eigenlijk al voor rust op het bord had moeten staan, maar pas na rust tot stand kwam. Hiermee blijft Ajax ongeslagen en dringt het nadrukkelijk aan bij de top van het klassement. Koploper VVA’71 ging onderuit bij Sportlust’46, waardoor Ajax, met nog een wedstrijd tegoed, zich meldt voor de titel.

In de eerste helft domineerde Ajax het spel, maar de opgelegde kansen werden niet benut. Dennis Kaars en Sergio Cameron hadden het vizier niet op scherp vandaag. Bennekom probeerde de strijd fysiek te compenseren, maar kon hiermee geen vuist maken. Bij rust een voor Ajax toch wel teleurstellende 0-0 op het bord.

Na rust werd de ban gebroken door Glenn Zoolingen die voor de 0-1 zorgde. In de laatste minuten van de wedstrijd zorgde Joe Lamptey ook nog voor de 0-2, waarmee Ajax een solide en terechte overwinning boekte. De Amsterdammers sluipen toch stiekem naar de kop van het klassement, iets waar teammanager Jan Fleisman vanaf het begin overtuigd van was.

Fleisman:’Het ziet er goed uit voor ons. In de hoofdklasse en nog steeds ongeslagen. Het verlies van VVA’71 vandaag maakt het spannend. En dan zijn we nog niet eens volledig. Danny Schenkel komt binnenkort terug en zo kan ik er nog wel een paar noemen. We hebben gewoon een sterke selectie.’

Fleisman, onderweg naar het jaarlijkse feest voor de senioren van Ajax op de Toekomst, kijkt al vooruit naar volgende week.
Fleisman:’Volgende week Odin 59. Deze ploeg hebben we al vaak bekeken. Ik wil ons niet rijk rekenen, maar die moeten we gewoon winnen, zoals we alles thuis moeten winnen eigenlijk. Maar misschien zit daar ook het gevaar. We moeten het zelf doen, ongeacht de tegenstander.’

Het is duidelijk dat Ajax de droom om direct door te gaan naar de Topklasse nog altijd in het hoofd heeft.