IVV Landsmeer

Solide zege voor IVV op Hillegom

IVV speelde nooit eerder in de eerste klasse, maar beleeft een uitstekende start op dat niveau. De Landsmeerders wonnen vorige week op bezoek bij Assendelft en zondag werd Hillegom verslagen met 2-0.

“We moesten even groeien in de wedstrijd, maar na een kwartier, twintig minuten kwamen we er steeds beter in. We speelden niet eens heel goed, maar waren wel de baas op het veld”, zo zag trainer Ton Pronk. Het resulteerde in de eerste helft nog niet in goals, maar na rust vielen die wel.

In de 56e minuut scoorde IVV de 1-0 uit een fraai uitgespeelde aanval. De mee naar voren gekomen Danny Goedkoop rondde het af. Daarna miste de thuisploeg een paar kansen op de 2-0, maar daar tegenover stond ook weinig gevaar van Hillegom. Tien minuten voor tijd viel de 2-0 wel, Emre Bilgin was de maker.

“Een verdiende overwinning, solide. Ik heb een uitstekend collectief gezien. De discipline in de ploeg zit goed. Die gasten werken voor elkaar, dat is mooi om te zien. En 2 gespeeld 6 punten als nieuwkomer, dat is natuurlijk prachtig”, aldus Pronk.

Volgende week gaat IVV naar Heemstede, voor een bezoek bij HBC. De Heemstedenaren speelden zondag 0-0 tegen AGB. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 1a

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
IVV