Spaarnwoude confronteert spelers

Veel clubs uit de regio hebben de afgelopen weken nagedacht hoe ze binnen hun club om moeten gaan met geweld op en rond de voetbalvelden. Er werden nieuwe richtlijnen opgesteld of bestaande regels werden verscherpt. Voetbalclub Spaarnwoude bestikkerde alle deuren (binnen en buitenkant) met de slogan ‘zonder respect geen voetbal’. Daarmee wil het alle spelers vlak voor de wedstrijden stil laten staan bij deze gedachte. Iedereen die het veld wil betreden moet door deze deuren.

Op de homepage van de club staat verder het volgende te lezen:

Beste Spaarnwoude-leden, -supporters, -bestuurders, -vrijwilligers. Bij onze club hebben we gelukkig nauwelijks te maken met excessen welke uitmonden in geweld of nog erger, zware verwondingen. Maar weest u zich er allen van bewust dat dit niet altijd zo hoeft te blijven, tenzij we het probleem gezamenlijk aanpakken. Het straffen van ontoelaatbaar gedrag is uiteraard een middel wat we moeten blijven hanteren, maar veel en veel belangrijker is het preventief optreden tegen dit ontoelaatbare gedrag.

Wij verwachten dan ook van iedereen dat zij nadenken bij datgene wat er geroepen wordt tegen medespelers, tegenstanders, scheids- en grensrechters, etc. etc. Nadenken of je datgene wat je zegt of doet, zelf zou accepteren. In het heetst van de strijd kan er altijd wel eens wat geroepen worden maar het moet binnen de grenzen van het toelaatbare blijven.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)