Spakenburg houdt zich aan de richtlijnen KNVB: Finale over twee wedstrijden

De strijd om de nationale amateur titel wordt toch beslist over twee wedstrijden. Spakenburg is niet in gegaan op het verzoek van AFC om de finale in één wedstrijd af te werken. Spakenburg liet dat vandaag (maandag) op haar website weten.

Spakenburg-voorzitter Marc Schoonebeek zegt op de website van de club: “Ik ken de afspraken van AFC met de spelers niet. Dat hoef ik ook niet te weten. Wat ik wel weet is dat de KNVB vroegtijdig aan de clubs heeft gecommuniceerd dat, voor het spelen van wedstrijden, uitwijkscenario’s zijn tot en met 14  juni a.s.. Wij hebben daar in de afspraken met onze A-selectiespelers uiteraard rekening mee gehouden.”

 Spakenburg wil zich heel graag kronen tot beste amateurclub van Nederland. “Dat willen we volgens de regels van de KNVB doen, dus over twee wedstrijden. De KNVB bepaalt de programmering en wij volgen als vereniging hierin de besproken en vastgelegde procedure.

Aanstaande zaterdag speelt Spakenburg dus eerst thuis. Hoe laat het duel wordt gespeeld is nog niet bekend omdat ook IJsselmeervogels zaterdag thuis speelt in de beker. Een week later is de return in Amsterdam.

Later de uitgebreide reactie van AFC-trainer Willem Leushuis

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC