Kevin de Visser

Spakenburg pas laat langs strijdend Ajax

Ajax heeft ook zijn tweede wedstrijd in de Topklasse niet weten te winnen. Op Sportpark De Toekomst was algeheel landskampioen Spakenburg met 1-2 te sterk voor de Amsterdammers. De ploeg van Bart Logchies maakte het de gasten ruim een uur lastig, maar eindigde uiteindelijk met lege handen.

Na een 2-0 nederlaag op bezoek bij Barendrecht vorige week, mocht Ajax voor het eerst dit seizoen aantreden op eigen veld. Spakenburg had in de beginfase het meeste balbezit, maar de eerste mogelijkheden waren voor Ajax. Twee kansen van Kenneth Misa-Danso waren echter niet dreigend genoeg voor Spakenburg-doelman Barry Ditewig.

Na een half uur zetten de bezoekers aan en kon Ajax opgelucht ademhalen dat het bij 0-0 bleef. Zo werden pogingen van Maurice van der Wilt en Nick Tol op het laatste moment nog onderschept, terwijl diezelfde Van der Wilt uit een voorzet van Dominique Scholten de lat raakte. Ajax moest zich voornamelijk tot het verdedigen beperken en kreeg via Ogur Kaya nog een kans vlak voor rust, maar zijn schot van afstand werd gepakt.

Kenneth Misa Danso

In de tweede helft stond er een beter Ajax dat op zoek ging naar de voorsprong. De grootste kans kwam op naam van Kaya, die op aangeven van Yuri Rose met een volley bijna doelman Diteweg in de korte hoek verraste. Met nog een kwartier te gaan nam Spakenburg weer het heft in handen en was via Nick Tol erg gevaarlijk. Een voorzet van Salim Amerzgiou belandde bij de middenvelder, maar hij schoot op de paal.

Toch viel er een doelpunt. Hoewel een schot van Nick Tol nog knap werd gered door Ajax-doelman Alex Sacca, was hij vlak daarna kansloos bij een poging van Joel Tillema. De invaller schoot van buiten het strafschopgebied de openingstreffer in de korte hoek binnen. Ajax herstelde zich hier snel van en kwam meteen daarna weer op gelijke hoogte. Een vrije trap van bijna twintig meter werd door Lars Middelwijk op prachtige wijze in de kruising geschoten (1-1).

Ogur Kaya

Een gelijkspel leek een verdiende uitslag, maar Spakenburg dacht daar anders over. Tien minuten voor tijd ging Jordy Strooker op avontuur met een lange rush en bereikte hij met een lage voorzet Peter de Lange. De invaller kon eenvoudig draaien en schoot hard de 2-1 binnen. Ajax kwam deze klap niet meer te boven. Via een kopbal van Siver Abdulrahman kwam de thuisploeg nog dichtbij, maar stond uiteindelijk met lege handen.

Ajax-trainer Bart Logchies kijkt met gemengde gevoelens terug op de 2-1 nederlaag tegen Spakenburg. “Een gelijkspel was voor ons fantastisch geweest, dan waren wij de morele winnaar. En het zou ook zeker niet onverdiend zijn. De 2-1 mogen we alleen niet op zo’n manier weggeven, zeker niet op dit niveau. Dan doet een nederlaag pijn, al zijn we wel al een stap verder dan de nederlaag van vorige week tegen Barendrecht. We kijken er nu positiever tegenaan en kunnen hiermee verder.”

Foto’s Jeroen de Kock

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)