Spanning blijft in 5C na gestaakte wedstrijd Eendracht ’82

De strijd om het kampioenschap in de zondag vijfde klasse C is nog altijd niet beslist. Eendracht ’82 en Waterloo gingen voor de laatste speelronde gelijk aan kop, maar omdat de wedstrijd van Eendracht ’82 bij Vogelenzang een kwartier voor tijd werd gestaakt vanwege een blessure van de scheidsrechter, blijft het nog spannend. De stand was toen 1-1 en Eendracht ’82 moet door een zege van Waterloo winnen om een beslissingswedstrijd af te dwingen.

“Dit is onze laatste kans”, zegt Medet Kurtkaya. De oefenmeester, bezig aan zijn eerste seizoen bij de Amsterdammers, had wat aan te merken op zijn spelersgroep. “Je doet mee om het kampioenschap, maar dat was vandaag niet terug te zien. We speelden met een slappe instelling en lieten het een beetje na. Gelukkig hebben we nog een kwartier om ons te herstellen en alsnog te winnen, zodat we in een finalewedstrijd met Waterloo kunnen strijden om het kampioenschap.”

In en tegen Vogelenzang keek Eendracht ’82 na een half uur tegen een achterstand aan door een doelpunt van Mike van de Raad. Na de rust werden de Amsterdammers sterker, kwamen op gelijke hoogte via Harun Doner en zagen zelfs nog een zuivere strafschop ontnomen worden door scheidsrechter Aydogdu volgens trainer Kurtkaya. De arbiter moest een kwartier voor tijd de strijd staken omdat hij last kreeg van een zweepslag in zijn kuit. De laatste vijftien minuten zullen waarschijnlijk volgende week ingehaald worden met een 1-1 stand op het scorebord.

Eendracht ’82 besloot dit seizoen voor het eerst sinds lange tijd weer te starten met een standaardelftal op zondag en presteert meteen naar behoren onder Kurtkaya. “Het is ook voor het eerst dat ik op dit niveau werkzaam ben en dan is het erg jammer dat je de competitie eindigt met zes teams. Het is nog onduidelijk wat er met de vijfde klasse gaat gebeuren, dus dat geeft wel een dubbel gevoel.”

Eerst willen de Amsterdammers nog strijden voor de titel. Daarvoor zal in het resterende kwartier tegen Vogelenzang wel gewonnen moeten worden. “Het blijft nog erg spannend. We spelen sowieso in de nacompetitie, maar het liefst zou ik natuurlijk in die finalewedstrijd het kampioenschap willen pakken. Eigenlijk is het sneu voor Waterloo, want wij hebben als concurrent kunnen profiteren van het verdwijnen van al die clubs. We hebben nog een kans op het kampioenschap, maar dan zal het in ieder geval wel beter moeten dan vandaag.”

Kijk hier voor de uitslagen en de stand in de zondag vijfde klasse C.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)