Home / Algemeen / Sparta Praag volgende horde voor Ajax Vrouwen in Champions League

Sparta Praag volgende horde voor Ajax Vrouwen in Champions League

In de eerste knock-outronde van de Women’s Champions League moeten de Ajax Vrouwen het opnemen tegen Sparta Praag. De ploeg van Benno Nihom speelt op 12 of 13 september eerst thuis en reist twee weken later naar de Tsjechische hoofdstad.

Met Sparta Praag treft Ajax de negenvoudig kampioen van Tsjechië. De club was automatisch geplaatst voor de laatste 32. De Tsjechen zijn de nummer zestien op de plaatsingslijst, wat betekent dat Ajax een relatief gunstige tegenstander heeft getroffen. Als niet-geplaatste club hadden de Amsterdammers ook grootmachten als FC Barcelona, Manchester City, Bayern München of titelverdediger Olympique Lyon kunnen treffen.

De tweevoudig landskampioen bereikte voor de tweede keer op rij de laatste 32. In het kwalificatietoernooi in Noord-Ierland werden eerder deze maand Wexford Youths, Linfield en Thór/KA uitgeschakeld. Ajax speelt eerst thuis (12/13 september) en op 26/27 wacht de uitwedstrijd in Praag om voor het eerst in de geschiedenis de achtste finales te bereiken. Vorig seizoen was Brescia in de eerste knock-outronde te sterk voor de Amsterdammers.

Bestel de Kampioensspecial 2021/2022 voor slechts €6,99

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)