Speciaal bekerduel wacht voor AFC na winst op Hollandia

Zondag Topklasser AFC heeft, in navolging van het tweede elftal van de Amsterdammers, de achtste finale van de districtsbeker gehaald. De ploeg van Bart Logchies was met 2-3 te sterk voor Hoofdklasser Hollandia. Nu wacht in de achtste finale een speciaal duel: AFC tegen AFC 2.

Opvallend was dat AFC met veel reserves en spelers uit het tweede elftal aantrad. Acht spelers, waaronder Tom van den Brink en Youssef El Abdallaoui, die woensdag namens het tweede van AFC stuntten tegen Topklasser Koninklijke HFC, mochten nu in actie komen voor het eerste elftal. Zij zorgden ervoor dat er binnenkort op Sportpark Goed Genoeg een opvallend bekeraffiche op het programma staat tussen het eerste en tweede elftal van AFC.

In Hoorn was de openingsfase voor de thuisploeg, uitkomend in de zondag Hoofdklasse C. Het leverde na zestien minuten de eerste treffer van de middag op. Bilal El-Abdouni rondde een mooie bal van Jim Roodhoff in twee instanties af. Nog voor de rust kreeg Pieter Koopman een goede mogelijkheid om de stand weer gelijk te trekken. De 1-0 stand bleef halverwege op het scorebord staan, al raakte Stefan Dol nog de lat namens de thuisploeg.

Na een klein uur spelen zorgde Van den Brink uit de kluts wel voor de gelijkmaker. AFC pakte meteen door en nog geen tien minuten later hadden de Amsterdammers een 1-3 voorsprong te pakken. Invaller Pepijn Kluin schoot op fantastische wijze raak en ook Frank Abbring vond het net. Hollandia slaagde er niet meer in om het spannend te maken, ook niet door een doelpunt Dol in de slotfase. AFC hield met 2-3 stand en mag zich opmaken voor de wedstrijd tegen het tweede elftal.

Foto : RTV Noord-Holland