Spektakel bij Diemen-Geinburgia

Vandaag werd de topper in de 4e klasse E tussen Diemen en Geinburgia gespeeld. Tevens ook meteen de derby in deze klasse want  beide clubs bevinden zich op nog geen 5 kilometer van elkaar. Het verschil was voor aanvang 4 punten in het voordeel van Geinburgia. Geinburgia  besliste dit bizarre duel in zijn voordeel 3-4.

Geinburgia moest vandaag Taco Boomgaard missen in vergelijking tot zaterdag. Trainer Vrijhoef had hierdoor Davy Smith een linie terug gehaald, evenals Ron Logan, zodat Nicky van Sermond weer op 10 kon spelen. Iets over twee uur werd er voor 300 toeschouwers afgetrapt. Beide teams begonnen voorzichtig aan de wedstrijd, maar daar kwam in de 5e minuut al verandering in. Ron Logan beging een aanvallersfout binnen de eigen 16 en de scheidsrechter wees naar de stip. Kay Minnema stond achter de bal en schoot hem goed binnen 1-0. Een welkome opsteker voor Diemen, maar meteen vanaf de aftrap had het zomaar meteen 1-1 kunnen staan toen Niels Irik goed werd diep gestuurd, maar de bal ging net voorlangs. Diemen wist niet wat het nu moest doen en schakelde een tandje terug. Geinburgia kreeg in deze korte fase nog twee kleine kansjes via Bob in ’t Groen en Nicky van Sermond, maar beide troffen geen doel. Diemen kwam hierna via twee corners dichtbij de 2-0, maar tot twee keer toe ging de bal voorlangs. Trainer Vrijhoef besloot na een half uur in te grijpen. Het middenveld klopte niet vandaag en Benny de Vries die lange tijd afwezig was ivm studie kwam het veld in voor Ryan Parag. Achteraf gezien was dit een goede zet van trainer Vrijhoef, want de beste speler aan de kant van Diemen, Kay Minnema, werd hierdoor opgepakt door Benny en die liet hem ook niet meer los. Vlak na de wissel komt Geinburgia op 1-1 als Geoffrey van Vliet een hoge bal speelt op Bob in ’t Groen,  die de bal aanneemt en in de vrije lange hoek kan plaatsen voor de verdiende gelijkmaker en tevens de ruststand.

In de rust was het dringen in de kantine voor een beetje warmte en wie er te lang bleef staan miste een doelpunt. We schrijven de 47e minuut als Geinburgia er snel uitkomt. Bob in ’t Groen ziet Ricardo Felter vrij staan aan de rechterkant.  Opnieuw twijfel bij keeper Gerlof en Ricardo besluit te schieten en hoe. Vanaf 20 meter gaat de bal hoog in de korte hoek en  zo zet hij Geinburgia op een 1-2 voorsprong.

2 minuten later is Geinburgia er opnieuw snel uit en via Geoffrey van Vliet komt de bal bij de kleinste man op het veld, Bob in ’t Groen. Deze keer besluit keeper Gerlof om wel te komen, maar heeft Bob in ’t Groen een sublieme lob in petto en gaat de bal tergend langzaam de goal in 1-3. Grote vreugde bij Geinburgia en deceptie bij Diemen. De wedstrijd bleek echter nog niet gespeeld, want Diemen kwam terug. In de 55e minuut krijgt Diemen opnieuw een penalty als keeper Sjors Duynmaijer volgens de scheisrechter de man pakt in plaats van de bal. Geel voor Sjors en opnieuw staat hij oog in oog met Kay Minnema. De laatste is wederom de sterkste en benut de penalty 2-3. Sjors schiet de bal dan uit frustratie weg en dan besluit de scheidsrechter, toch wel kinderachtig, om hier zijn 2e gele kaart voor te geven en dus rood. Heel Diemen geloofde er weer in,  het publiek ging er weer achter staan en de spelers kregen hierdoor een boost. Bij Geinburgia kwam Jimmy Duynmaijer  erin voor Ron Logan en nam de plek van zijn jongere broer in de goal in.

Geinburgia moest nu duidelijk terug en Diemen nam de regie totaal over. Geinburgia kwam er niet meer aan te pas en moest alles op alles zetten om de 2-3 vast te houden. Helaas voor Geinburgia was dit tegen beter weten in, want in de 67e minuut viel de gelijkmaker toen Jimmy Duynmaijer bij een corner onder de bal doorging en Diemen  de bal zo kon binnen tikken. Zo sta je met 1-3 voor en niet veel later met 10 man 3-3. Diemen bleef de betere en was vooral met corners en vrije trappen gevaarlijk. Geinburgia had niks meer te vertellen en moest zo snel mogelijk de boel weer op de rails krijgen. Dit lukte enigszins, maar toch moest Jimmy Duynmaijer twee keer knap redden en hield zijn ploeg in de wedstrijd. Geinburgia krijgt dan vanaf de 80e minuut wat meer grip en komt weer over de middenlijn heen wat al een kwartier niet meer was gelukt. Trainer Vrijhoef laat dan Nicky van Sermond staan, al leek hij er toch door heen te zitten, achteraf een beslissende zet. Bob in ’t Groen ging eruit en Justin Brouwer kwam erin. In de 87e minuut versierd Geoffrey van Vliet een corner, Martijn Jansen neemt alle risico’s door mee naar voren te gaan tussen louter spelers van Diemen in de 16. Nicky van Sermond neemt de corner, maar deze wordt weggewerkt door Diemen. Opnieuw komt de bal voor de voeten van Nicky en plaatst deze perfect op het hoofd van Martijn Jansen en deze kopt de bal hard achter de verbaasde keeper Gerlof voor een krankzinnige 3-4. Dat juist Martijn deze goal mocht maken was extra mooi, want deze leider en aanvoerder van Geinburgia is dit gehele seizoen al een van de betere spelers. Zijn lange sprint na de goal laat zien dat hij nog lang niet versleten is, zelfs na zo een uitputtingsslag. Hierna was het vrouwen en kinderen eerst en na 10 benauwde minuten blessuretijd was daar dan het verlossende fluitsignaal en kon Geinburgia toch wel een klein feestje vieren.

Volgende week komt P&T op visite en dan moet ook het vizier weer op scherp staan om opnieuw 3 belangrijke punten te pakken in de race naar het kampioenschap.

Wedstrijdverslag: Wesley Tom

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)