Spektakel bij FC Amsterdam-DWV

Onder een stralend zonnetje kwamen FC Amsterdam en DWV na weken eindelijk weer eens in competitieverband uit. Het werd een leuke, meeslepende wedstrijd.

Al snel in de wedstrijd kwam FC Amsterdam met de wind in de rug op een 1-0 voorsprong doordat de DWV verdediging geen antwoord had op de razendsnelle buitenspelers van de gastheren.  Keer op keer ontglipten zij aan de backs van  DWV wat voor veel gevaar zorgde. Al in de 25e minuut leek de wedstrijd beslist toe na een vlijmscherpe counter ook de 2-0 werd binnen geschoten (daar waar de DWV voorhoede kort daarvoor verzuimde zo’n zelfde aanval af te ronden).

In de 2e helft een totaal ander spelbeeld. DWV zakte iets uit waardoor de snelle counters in aantal afnamen en hierdoor kregen de gasten ook de controle over de wedstrijd. In de 57e minuut zag de prima leidende scheidsrechter de Vries in een tuimeling van DWV spits Mohammed Soltane een strafschop die overtuigend werd binnengeschoten. De wedstrijd kantelde volledig toen binnen 3 minuten FC Amsterdam een terechte rode kaart ontving en daarna Soltane de ploegen naast elkaar bracht. Toch was het in de 71e minuut weer FC Amsterdam dat de leiding nam uit een vrije trap echter twee minuten later lag de bal alweer op de stip vanwege hands. Soltane van DWV ontpopte zich van held tot schlemiel door een “Pannenka strafschop” in de handen van de Amsterdam doelman te bogen. Direct hierna werd het 4-2 en 5-2 en was een spectaculair duel gespeeld. FC Amsterdam blijft zodoende in de race voor promotie naar de 4e klasse. Voor DWV zit het seizoen er zo langzamerhand wel op.

Uitslagen en standen volgen later.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)