Home / Algemeen / Spektakelstuk tussen WVHEDW en Forum Sport eindigt onbeslist
Martin Steenvoorden geeft nog wat aanwijzingen voordat hij gaat wisselen

Spektakelstuk tussen WVHEDW en Forum Sport eindigt onbeslist

In de eerste klasse B heeft WHEDW, na een spectaculair scoreverloop, met 3-3 gelijkgespeeld tegen Forum Sport. De ploeg van Martin Steenvoorden stond na een half uur met 0-2 achter, maar trok de stand nog voor rust gelijk. Twee doelpunten in de tweede helft, één voor de thuisploeg en één voor Forum Sport, zorgde voor de eindstand.

Na afloop was de aanvoerder van WVHEDW, Sander Driehuis, uiteindelijk toch tevreden met het behaalde punt. Driehuis: “Als je steeds terug moet komen van een achterstand, kun je wel leven met een gelijkspel. Aan de andere kant krijgen we in de laatste tien minuten nog de kansen om de wedstrijd te winnen. Dat is al vaker dit seizoen ons probleem; we hebben teveel kansen nodig om tot scoren te komen.

In de eerste helft was het ook lang wachten totdat het eerste doelpunt van WVHEDW genoteerd kon worden. Toch begon WVHEDW niet onaardig aan het duel. Een vrije trap van Floris Dokkum kwam, nadat vrijwel iedereen de bal miste, bij Driehuis terecht. Zijn kopbal ging echter over. Daar tegenover stond een grote kans voor Regilio Bezemer, die op doelman Gregory Martin af kon gaan na een steekbal van Wei-Ming Tseng. De spits van de bezoekers rondde niet daadkrachtig genoeg af en de alerte Martin kon hierdoor een vroege achterstand voorkomen. De achterstand kwam er alsnog. Matthijs Seilberger mocht net buiten de zestienmeter aanleggen voor een vrije trap en de aanvoerder van de gasten uit Voorburg benutte dit buitenkansje uitstekend: 0-1. WVHEDW probeerde zich meteen te herstellen en kreeg via Jesse Stroomberg ook een goede kans op de gelijkmaker, maar Milco Vermeer stond succes in de weg. Diezelfde Vermeer, een A-junior van pas negentien jaar, pakte niet veel later ook een goed geschoten vrije trap van Dokkum. Vrij knullig werd het 0-2 voor Forum Sport. De thuisploeg leed onnodig balverlies op het middenveld en Robbert de Graaf onderschepte. De middenvelder begon aan een solo en slalomde door de defensie van WVHEDW, om daarna Martin kansloos achter te laten.

 

Archieffoto Jan Vonk: Gregory Martin hield zijn team aan het eind op de been
Archieffoto Jan Vonk: Gregory Martin, hier in actie tegen DSO, hield zijn team aan het eind op de been

Even leek het team van Martin Steenvoorden een nieuwe klap te krijgen, maar WVHEDW knokte zich ijzersterk terug. Binnen drie minuten was de achterstand al weer rechtgetrokken. Eerst scoorde Tjeerd Meijer met een kopbal uit een voorzet van Dokkum en niet veel later lijkt Stroomberg de 2-2 binnen te schieten. Zijn inzet werd nog gekeerd door Vermeer, maar de rebound was voor Ruben Loeve. Loeve wist in een luchtduel zijn directe tegenstander te verslaan en de bal in het lege doel te koppen. Nog voor het rustsignaal kregen beide ploegen de mogelijkheid om met een voorsprong de kleedkamers op te zoeken. Uit een voorzet van Mick van Moerkerk kopte Stroomberg over het doel van Vermeer en aan de andere kant was Forum Sport gevaarlijk via Steve Kenepa. De oud-spits van AFC werd richting het doel van Martin gestuurd en haalde hard uit richting het doel van WVHEDW. Tot geluk van de supporters langs de lijn ging de bal rakelings langs kruising en daarmee werd er met een 2-2 tussenstand gepauzeerd.

Na de hervatting is de eerste mogelijkheid weer voor WVHEDW. Een hoekschop van Dokkum wordt door Stroomberg licht getoucheerd en dat blijkt onvoldoende om echt gevaar op te leveren. Aan de andere kant is Seilberger ook via een corner dichtbij een treffer. Kenepa vond de aanvoerder van Forum Sport bij de eerste paal, maar het houtwerk stond een treffer in de weg. Seilberger was kort daarna wel trefzeker met het hoofd. Een vrije trap van Tseng werd door Seilberger verlengd en viel in de verre hoek, onbereikbaar voor Martin. Met de 2-3 achterstand kon WVHEDW weer opnieuw beginnen en lange tijd waren de gastheren niet in staat om echt gevaarlijk te worden. Reiner Berfelo en Dokkum kregen nog een schietkansen, maar deze gingen naast het doel van Vermeer. Met de komst van Rob van Bunderen en Ashraf Azzouz probeerde Steenvoorden in aanvallend opzicht wat te forceren en Azzouz was gelijk dreigend. Zijn schot werd middels een uiterste inspanning gekeerd door Vermeer. Uit de hoekschop van Azzouz was het wel raak toen Driehuis hard binnen knikte. WVHEDW had op dat moment nog tien minuten om de winst binnen te slepen.

Sander Driehuis
Archieffoto: Aanvoerder Sander Driehuis was ook vandaag koppend trefzeker voor WVHEDW

In de slotfase waren er ook genoeg kansen om de wedstrijd te beslissen. Een paar minuten na de gelijkmaker lijkt Berfelo de 4-3 binnen te schuiven, maar de verdediger van WVHEDW werd net op tijd gestopt. WVHEDW ging door en via de rechterkant kwam ditmaal Meijer door. De centrale verdediger bereikte met een voorzet Van Bunderen en die kon zijn hoofd er ook tegen aanzetten, maar de inzet ging langs het doel. Forum Sport kwam dus een aantal keer goed weg, maar kreeg uiteindelijk zelf nog de mogelijkheid om de drie punten mee te nemen. Uit een vrije trap van Seilberger stonden er ineens drie spelers van de bezoekers vlak voor Martin en één daarvan kreeg zijn hoofd tegen de bal. De doelman redde zijn ploeg met een uitstekende reflex en niet veel later besloot scheidsrechter Roeland voor het einde te fluiten. Daarmee eindigde dit spectaculaire duel in een 3-3 gelijkspel.

Door dit puntje steeg naar de elfde plek door de nederlagen van RCL en BVCM, maar de plaats op de ranglijst zegt Driehuis op dit moment niet zoveel. Driehuis: “Het is onderin namelijk stuivertje wisselen elk weekend. Wij blijven kijken naar onszelf en hebben laten zien dat er genoeg spirit in de ploeg zit, zeker gezien het feit dat we terugkomen van een 0-2 achterstand. We blijven er 100 procent voor gaan om degradatie af te wenden en met dit team moet dat zeker kunnen lukken. Ik heb er in ieder geval vertrouwen in”.

Send this to a friend