Spelers FIT schandalig mishandeld

Zondag vijfde klasser FIT  heeft het duel tegen Amsterdam Seref Sport niet uit kunnen spelen. Vijf minuten voor tijd, bij een 2-2 stand, werd een speler van FIT door het hele elftal van Seref Spor aangevallen. De politie, die snel ter plaatse was, heeft vier tot vijf spelers gearresteerd.

Het duel ontaarde pas in de tweede helft. FIT had een 1-0 achterstand omgebogen in een 2-1 voorspong. Naar een beslissing van de grensrechter van FIT begon de ellende. De speler, die niet bij naam genoemd wil worden, die de tweede helft aan het vlaggen was: “ Ik nam een beslissing waar Seref Spor het niet mee eens was. Ik kreeg echt van alles naar mijn hoofd geslingerd. Niet echt iets om te herhalen. Ik was over de rooie en besloot niet meer verder te vlaggen. Ik ben op weg naar het politiebureau om aangifte te doen.”

Nadat de speler/grensrechter zijn vlag had weggelegd kwam Seref Spor op 2-2 vanuit een strafschop.  Vijf minuten voor tijd liep het alsnog uit de hand. Aanleiding was een overtreding van een speler van FIT op een speler van Seref Spor. “Daarna liepen er tien spelers op mijn medespeler af en begonnen hem te slaan en te schoppen. Meerdere malen is hij tegen zijn  hoofd getrapt. Het was gewoon een ordinaire vechtpartij.”

Twee spelers van FIT raakten gewond. Een speler moest met grote wonden aan zijn hoofd (een open jukbeen van 5 tot 6 centimeter diep) naar het ziekenhuis. FIT besloot snel de ‘escalatielijn’  van de KNVB te bellen. De speler: “ Binnen een kwartier was er een complete politiemacht met honden en al. Wij konden naar de kleedkamer en spelers van Serf Sport bleven bij elkaar op het veld staan. “

De politie heeft uiteindelijk vier tot vijf spelers van hun gearresteerd.

Archieffoto: Het eerste elftal van FIT

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)