foto HAV
Foto HAV | De selectie van De Dijk seizoen 2017/2018

Spelersgroep De Dijk keert zich tegen bestuur

De selectie van tweededivisionist De Dijk schaart zich volledig achter de opgestapte hoofdsponsor Heino Braspenning. Dinsdagavond werd de training geschrapt en de club vermeden om over de ontstane situatie te praten.

Dat gebeurde in een café in Amsterdam-Noord. De complete selectie, technische staf en begeleiding was bij dat gesprek aanwezig. Giovanni Sabajo, al tien jaar onderdeel uitmakend van de selectie, treedt namens de groep op als woordvoerder. “We waren allemaal behoorlijk aangeslagen en hadden natuurlijk veel vragen. We willen ook een signaal naar het bestuur geven. We begrijpen niet dat ze Heino zomaar laten gaan na alles wat hij voor de club heeft gedaan.”

Foto Rob Beense | Giovanni Sabajo in duel met Joshua Patrick van DOVO in 2015

Voorzitter Ton Langelaar liet dinsdag in een reactie weten dat hij niets van de onvrede bij Braspenning heeft gemerkt en dat het hem in het gesprek dat ze samen hadden ook niet duidelijk is geworden. Braspenning zei ‘teleurgesteld en gekwetst’ te zijn in bepaalde mensen binnen de club. ‘Hun ego’s staan mij in de weg.’

De selectie geeft aan Braspenning te steunen en dat is een actie tegen het bestuur. “In de groep leeft heel veel twijfel over wat we nu moeten doen. We voetballen voor de club en Heino. Niet voor Langelaar. Hij staat heel ver buiten de groep. We kennen die man amper.”

Voor donderdag heeft De Dijk een oefenwedstrijd tegen Hollandia gecanceld omdat de complete selectie dan met het bestuur om tafel gaat. “We zijn heel benieuwd naar hun ideeën. Ze mogen het allemaal uit gaan leggen aan ons. Nu leeft bij veel spelers het gevoel dat ze de club willen verlaten in de winterstop. Ik zelf heb al besloten dat ik donderdag mijn spullen inlever. Ik weet dat er meer spelers zijn die er over nadenken dat te doen. Donderdag zal een hele bepalende avond kunnen worden.”

De eerstvolgende wedstrijd van De Dijk is op zondag 19 november. Dan speelt het aan de Schelingwouderdijk thuis tegen AFC.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!