Spelersgroep FC Almere plaatst zich buiten de selectie

Op de eerste training van FC Almere was niet de afwezige Maurice Ligeon, maar de onlangs verschenen open brief van de spelersgroep aan het bestuur het gesprek van de dag. Nu de spelers zich tegen de oefenmeester hebben gekeerd en zich hiermee buiten de selectie plaatsen, werden door de clubleiding de gevolgen duidelijk gemaakt. Mocht de situatie niet veranderen, wordt er zelfs nagedacht over het terugtrekken van het eerste elftal.

Voorafgaand aan de training sprak Edward van der Weij, die de honneurs namens het bestuur waarneemt, de spelers toe met de woorden ‘jullie zijn geen selectie meer’. Zij weigeren namelijk nu Ligeon weer toegelaten moet worden tot zijn functie van hoofdtrainer. De uitspraak van Van der Weij betekent: geen speciale behandeling meer, eigen trainingskleren (met uitzondering van de eerste training) en trainen op veld 3. Dat mag nog wel onder het nieuwe trainersduo Jimmy Simons/Sandor Augustijn, die ook de eerste training leidden. Zij staan immers nog onder contract in Almere.

Afgelopen zaterdag stond Ligeon met slechts twee spelers op het voetbalveld en maandagavond ontbrak hij, op verzoek van Van der Weij. “Maurice had een training gepland, maar ik heb hem in een mail gevraagd dat te heroverwegen. Ik zou een gesprek hebben met de spelersgroep om ze uit te leggen hoe de situatie is en dat ze ondanks hun weigering niets verandert aan de situatie tussen Ligeon. Als hij dan toch meent te moeten komen, maakt hij mijn werkzaamheden moeilijk. Dan krijg je hier een hoop ophef over en kan ik geen fatsoenlijk gesprek voeren.”

Vanavond (dinsdag) wordt de oefenmeester wel op Sportpark De Marken verwacht. Ligeon blijft immers standvastig en wil zijn werkzaamheden hervatten. Welke spelers hij tot zijn beschikking heeft, is niet bekend, want de huidige spelersgroep weigert nog altijd. Dat kan ook consequenties hebben voor de start van de competitie. “Als er geen verandering in deze situatie komt, zullen wij onze Zaterdag 1 uit de competitie moeten halen, want we hebben geen selectie. Deze groep zal dan doorgaan als de Zaterdag 3 of 4.”

De open brief waar het allemaal om gaat

Foto’s Herman de Wit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)