Home / Algemeen / Spits David Zwiebel vertrekt toch bij OSV

Spits David Zwiebel vertrekt toch bij OSV

David Zwiebel vertrekt alsnog bij zaterdag tweedeklasser OSV. De 31-jarige spits komt volgend seizoen uit voor Zilvermeeuwen uit Zaandam. “Ik heb heel lang getwijfeld, omdat ik eerste wilde blijven bij OSV”, bekent Zwiebel.

De aanvaller had met OSV-trainer Kaï Meeuwse een afspraak gemaakt. “Ik heb inderdaad gezegd dat ik zou blijven, maar bij de trainer had ik ook kenbaar gemaakt dat ik een vertrek zou overwegen als een club van hetzelfde niveau voorbij komt. Ik moest afgelopen jaar namelijk telkens worden opgehaald met de auto en Zilvermeeuwen zit bij mij om de hoek. Dat is dus praktischer.”

Zwiebel nam zaterdag afscheid met een zege op stadsgenoot AMVJ. Hij scoorde tijdens het met 2-1 gewonnen thuisduel één keer. Daardoor eindigde OSV als derde in de zaterdag tweede klasse A. “Heerlijk dat ik afscheid heb kunnen nemen met een zege. Hoewel we soms te wisselvallig waren, hebben we als promovendus een goed seizoen gedraaid. Met iets meer geluk hadden we zelfs nog de laatste periodetitel kunnen winnen.”

De spits, die in de jeugd bij Ajax speelde, scoorde dit seizoen elf keer. “Ik had meer goals kunnen maken en meer assists kunnen geven. Toch kan ik moet een goed gevoel terugkijken op mijn periode bij OSV.” Zwiebel speelde twee jaar voor de ploeg uit Noord. “Het kampioenschap in de derde klasse was voor mij het absolute hoogtepunt. We werden kampioen door in een beslissingswedstrijd met 2-1 te winnen van EVC”, blikt Zwiebel terug.

Volgend seizoen komt hij met met de formatie uit Zaandam uit in de zondag tweede klasse.

Send this to a friend