Spits Pepijn Kluin naar AFC

Spits Pepijn Kluin (22) zal volgend jaar het shirt van topklasser AFC dragen. De speler die momenteel voor Rijnsburgse Boys uitkomt gaat een nieuwe toekomst in Amsterdam tegemoet. Zowel sportief als maatschappelijk. Naast de trainingen bij AFC vervolgd hij ook zijn studie Economie en Bedrijfskunde in Amsterdam, en wel aan de UvA. Hiermee is de eerste nieuwe naam bij AFC bekend. Naar verluidt zullen er nog wel een paar volgen.

Pepijn Kluin is pas 22 maar heeft al een voetballeven achter de rug. Afkomstig van Andijk, doorliep hij een groot deel van zijn jeugd bij AZ. Bij FC Groningen stond hij zelfs vijf keer in de basis bij een eredivisiewedstrijd. Daarna volgden Zwolle, Veendam en Rijnsburgse Boys. Aan dit rijtje clubs voegt hij nu AFC toe. Een logische stap volgens Kluin.

Kluin:’Ik woon tegenwoordig in Amsterdam wegens mijn studie. Vorig jaar was er al belangstelling voor mij vanuit AFC. Na een gesprek met Bob Duis voelde ik dat het een club is die bij mij past. Zo komen de dingen samen.’

Kluin, scorend voor Veendam tegen Feyenoord

Kluin ziet zichzelf als centrumspits. Bij Rijnsburgse Boys stond hij ook linksbuiten, iets waar hij niet gelukkig van wordt.
Kluin:’Ik sta het liefst in het centrum. AFC speelt over het algemeen met drie spitsen, dus met een centrumspits. Ik ga ervan uit dat de nieuwe trainer dat ook gaat doen, maar dat is afwachten. Ik wil in ieder geval mijn best doen en zoveel mogelijk spelen. Bij Rijnsburgse Boys was dit niet altijd het geval.’

AFC roert zich dus op de transfermarkt en heeft met Kluin een spits met toekomstmuziek binnen gehaald. Er zal echter nog op meer posities gezocht worden naar versterking. En de belangrijkste positie volgt nog, namelijk een nieuwe trainer.

Foto: Website AFC

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)