Sporting Almere laat zich verrassen door FC Almere

In de zondag zesde klasse B stonden twee Almeerse clubs tegenover elkaar. Sporting Almere en FC Almere moesten elkaar bestrijden op sportpark Fanny Blankers Koen. Het werd een beladen duel dat uiteindelijk door FC Almere met 1-2 werd gewonnen. Invaller Jeffrey van Emst werd uiteindelijk vlak voor de tijd de matchwinnaar.

Het werd een duel dat voor beide ploegen nogal wat nostalgie met zich mee bracht. FC Almere dat nog niet zo lang weer in competitie verband aan de weg timmerde en weer graag op zondag van zich wilde laten spreken moest dan deze middag dat maar eens bewijzen. De ploeg van Almere coach Mark Fokker was er van bewust dat de wedstrijd bij stadgenoot Sporting Almere niet makkelijk zou worden. Collega coach Igor van Gelderen had het ook niet makkelijk want ook zijn team moest in deze thuiswedstrijd de huid zo duur mogelijk zien te verkopen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vanaf het eerste fluitsignaal twee ploegen die niets voor elkaar onder wilde doen. In de vijftiende minuut was Nickay Schenk van de thuisclub dicht bij een treffer maar zijn schot werd gestopt door Almere doelman Swen Wagner goed verwerkt. In de 22e minuut een 100% kans voor de bezoekers maar Frank Vlietstra zag zijn inzet gestopt door Sporting keeper Bouhuys. Hierna kwam de thuisclub beter in de wedstrijd maar voor het Almere doel was men vaak te chaotisch om tot scoren te komen. FC Almere dat uiteindelijk een veldoverwicht creëerde kreeg nog voor de rust de beste kansen maar Sporting zag kans om wel tot scoren te komen. Uit een dieptepass was het Edson Martina die zijn ploeg op 1-0 zette. Het bleef tot de rust bij deze stand al had FC Almere wel de kans om voor de rust nog de stand gelijk te trekken.

Na de rust kwam FC Almere goed terug en moest Sporting een stapje terug doen. Uiteindelijk moest Sporting toezien dat de tegenstander verdiend op gelijke hoogte kwam. Ver in de tweede helft kwam de verdiende gelijkmaker toen Wualid el Boulhoufi de gelijkmaker produceerde en de ploeg uit Haven weer kansen genoeg zag om als overwinnaar uit de strijd te komen. De thuisclub die door Kiks en Scholte mogelijkheden kreeg om tot scoren te komen faalden op de goede momenten.

Wualid el Boulhtoufi had een groot aandeel in de zege van Almere met een treffer en een assist

In de slotfase greep FC Almere uiteindelijk toch de winst toen uit een vrije trap en was invaller Jeffrey van Emst de gevierde speler bij FC Almere. Sporting gaf zich niet zomaar gewonnen en mocht Almere blij zijn dat men de kansen niet wist te benutten.

Beide trainers hadden hun eigen mening over deze wedstrijd; Igor van Gelderen van Sporting Almere vond dat zijn ploeg de winst had moeten pakken maar was wel van mening dat FC Almere fysiek sterker was. Coach Mark Fokker van Almere was blij met de winst want als je met 1-0 achter komt en dan uiteindelijk toch de punten meeneemt kan je als coach alleen maar tevreden zijn.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 6B