Home / Algemeen / Sporting Almere loopt van veld

Sporting Almere loopt van veld

Sporting Almere,uitkomend in de zondag zesde klasse B, is gisteren tegen Hoograven van het veld gelopen. Het bestuur van de Almeerders was van mening dat er rond de wedstrijd een dreigende sfeer en vond verder spelen niet verantwoordelijk.

Op de website van de club staat het volgende te lezen:

Sporting Almere heeft vanmiddag na de eerste helft besloten om de wedstrijd tegen Hoograven 1 niet verder te spelen. Het bestuur was van mening dat rond de wedstrijd een bijzonder vervelende en onnodig dreigende sfeer hing en het er in en naast het veld alles behalve sportief aan toe ging.

De scheidsrechter had zijn handen vol en deed meer dan zijn best, maar kon met enkele gele en een rode kaart voor Hoograven toch niet de controle over de wedstrijden verkrijgen.

Ook ontstonden langs het veld de nodige verbale opstootjes en was duidelijk dat de situatie in de tweede helft alleen maar verder zou escaleren. Reden dan ook voor het bestuur om te besluiten niet verder te willen spelen en verdere escalatie te voorkomen.

Het eerste elftal van Hoograven is in 2012 aanvankelijk door de KNVB uit de competitie genomen en aan sommige spelers is een schorsing tot vijf  jaar toegekend. Reden voor de zware straffen was gelegen in het feit dat Hoograven ook in 2011 al uit de competitie was genomen en een voorwaardelijke straf had gekregen.

Sporting Almere vindt het jammer dat zij tot deze keuze heeft moeten komen, maar ziet het als haar primaire taak om escalaties op het sportpark te voorkomen.  Zij zal de straf voor het niet uitspelen van de wedstrijd dan ook zonder verweer aanvaarden, maar wel verzoeken om extra toezicht en ondersteuning door de KNVB als de wedstrijd op een later tijdstip zal worden uitgespeeld.

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)