Sporting Almere nog ongeslagen in tweede periode

De voetballers van Sporting Almere stapten zondag voor de tweede week op rij met drie punten van het veld. De ploeg van Igor van Gelderen rekende binnen 45 minuten af met Batavia’90. Door de 1-3 zege komt Sporting op vijf punten van de nummer drie van de ranglijst, Faja Lobi.

Ramiz Djalali zette de Almeerders binnen een half uur op een 2-0 voorsprong. Vooral de tweede goal van Djalali was fraai. “Sydney Wijnald gaf voor, waarna Nickay Schenk de bal doorkopte. Daardoor kon ik ‘m in een keer op mijn pantoffel nemen”, vertelde de Djalili.

Nickay Schenk zette nog voor de theepauze de 0-3 op het scorebord. De spits lobte de bal op schitterende wijze over de uitkomende doelman. ,,We begonnen goed aan de wedstrijd”, ging Djalili verder. “We sprongen goed met onze kansen om en voor rust gaven we maar een kans weg.”

De Lelystedelingen kwamen op gelukkige wijze terug in de wedstrijd. Via de borst van Sporting-doelman Stefan Verboom ging de bal het doel in. ,,In de tweede helft waren we minder scherp, maar het duel hebben we uiteindelijk gewonnen op basis van strijdlust.”

Door de tweede zege op rij zijn de Almeerders nog ongeslagen in de tweede periode. Uit vier wedstrijden heeft Sporting acht punten behaald. ,,We beginnen steeds beter onze draai te vinden in de vierde klasse”, concludeerde Djalali. ,,Ik merk ook dat we met meer beleving spelen en scherper aan wedstrijden beginnen.”

Duel AS’80 gestaakt

De drie andere Almeerse ploegen uit de 4G kwamen zondag niet tot winst. Waterwijk verloor thuis met 1-3 van Baarn, Forza Almere zag Graveland met een 2-3 zege uit de polder vertrekken en het duel tussen AS’80 en Amsvorde werd gestaakt nadat de scheidsrechter geblesseerd raakte.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 4G.

Archieffoto: Ramiz Djalali (rechts) is trefzeker tijdens de derby met AS’80.