Sporting Almere periodekampioen!

Eén sportpark, twee clubs en twee periodetitels. De amateurs van Sporting Almere hebben in navolging van eerste divisie club Almere City FC de eerste periodetitel in het bestaan gepakt. De Almeerders, spelend in de zesde klasse B, wonnen overtuigend van DWSM. “Kampioen, kampioenen. Olé, olé,  olé!”, klonk het na afloop van de 6-1 zege uit de kleedkamer van Sporting Almere.

De vreugde uitspatting na het laatste fluitsignaal was zeer bescheiden, maar na het ontkurken van de champagne barstte het feest los. “Wij gaan met een heerlijk gevoel de winterstop in”, jubelde aanvoerder Davey Scholte, net voor hij de kleedkamer in dook.

Sporting Almere, dat het complex deelt met profclub Almere City, had het zondag lastig met het fysieke spel van DWSM, maar de zege kwam geen moment in gevaar. Moreno Perotti opende binnen het kwartier de score. Nog voor de thee liepen de Almeerders via twee treffers van Farbod Khoshbin uit naar een 3-0 voorsprong.

Nickay Schenk was de man van de tweede helft. De spits van de Almeerders maakte maar liefst drie goals. Nog binnen het uur zette hij de 0-4 op het scorebord. Zijn tweede treffer was het mooist. Schenk schoot de bal keihard in het dak van het doel. “Ik ben heel blij met deze periodetitel”, vertelde Sporting-coach Igor van Gelderen. ,,De blijdschap is groot. Enkele weken geleden stonden wij nog zes punten achter op de koploper en nu staan we alleen bovenaan!”

De zege had nog groter uit kunnen vallen als Sporting minder in het fysieke spel van de tegenstander was meegegaan en koelbloediger in de afronding was geweest. De sluitpost van de Almeerders, die vlak voor tijd nog een goal moest incasseren, vestigde overigens met enkele goede reddingen de aandacht op zich. “De tegenstander was fysiek sterk, maar als team hebben we keihard gevochten. Na de winterstop gaan wij vol aan de bak, we gaan voor het kampioenschap”, besloot Scholten om zich daarna bij zijn feestende teamgenoten in de kleedkamer te voegen.

Sporting Almere werd dankzij de riante overwinning de enige (amateur) periodekampioen van Almere.

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!