Sporting Almere start uitstekend in eerste bekerwedstrijd

Zaterdag vierdeklasser Sporting Almere heeft de eerste overwinning in de bekercompetitie op zak. De ploeg van trainer Sandor Augustijn wist op bezoek bij ASV’65 met 0-3 de eerste winst te boeken. Joy van Schoonhoven was met twee goals de grote man bij de Almeerders. Abdel Karim maakte de derde goal.

Sporting Almere begon dominant aan het duel en gaf de tegenstander direct weinig ruimte. Dit pakte uitstekend uit en men kreeggrip op het duel. Er kwamen kansen en ASV had alle moeite om Sporting van de bal af te houden. Maar echt profiteren deden de Almeerders hier ook nog niet van. Uiteindelijk werd het voor de rust dan wel 0-1 door Joy van Schoonhoven, wat zeker verdiend was. Vlak voor de rust nog wat mogelijkheden, maar het schot van Van Schoonhoven trof geen doel.

Na de rust bleef Sporting Almere de toon aangeven, er werd veel druk op ASV uitgeoefend maar de tegenstoten van de thuisclub waren best wel gevaarlijk. Deze werden herhaaldelijk in de kiem gesmoord. Later werd het verschil te groot toen Sporting nog tweemaal scoorde, ASV probeerde nog wel om het tij te keren maar slaagde daar uiteindelijk niet in.

Komende zaterdag ontvangt Sporting het Utrechtse Desto om 17.00 uur.

Tekst: Herman de Wit

Ook in de toekomst dit soort artikelen blijven lezen? We kunnen niet zonder jouw steun. Voor maar €0,85 per week word je Vriend van Het Amsterdamsche Voetbal en ontvang je onze seizoensgids.