Sporting Almere verslaat stadgenoot FC Almere met ruime cijfers.

Koploper Sporting Almere heeft in de zesde klasse B stadgenoot FC Almere met duidelijke cijfers verslagen. In Almere-Haven werd het 3-7 voor de ploeg van Igor van Gelderen. Sporting Almere staat inmiddels negen punten los op Real Sranang.

Het werd na 25 minuten spelen 0-1 voor Sporting Almere, dat al eerder op voorsprong had kunnen komen maar FC Almere doelman Michael Rijneker was steeds een sta in de weg. Uiteindelijk werd het dan toch 0-1 toen een voorzet van rechts met een snoekduik uitstekend werd ingekopt door Nickay Schenk. FC Almere kreeg daarna wat kansen maar de gasten kwamen goed weg toen een schot via de keeper op de lat eindigde. Het was een pittig duel met aardig wat gele kaarten en ook moest linkervleugel verdediger Nick Kool van Almere deze prent incasseren. Kool:” Ik weet niet waarvoor ik geel kreeg maar ik denk dat hij even de weg kwijt was”. Ook bij Sporting werden de kaarten uitgedeeld, waarbij een aantal beslissingen toch behoorlijk in twijfel werden getrokken. Voor de rust scoorden de gasten nog drie keer en stond er al een kansloze 0-4 tussenstand op het scorebord.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na de thee was het FC Almere dat snel de 1-4 scoorde en mocht Sporting blij zijn dat het niet meteen een tweede tegentreffer moest incasseren, want voor open doel miste de thuisploeg. Hierdoor had de wedstrijd misschien een ander verloop gekregen. Uiteindelijk namen de gasten vrij gemakkelijk afstand van hun tegenstander en liepen uiteindelijk simpel weg door nog driemaal te scoren. Het werd een doelpuntrijke tweede helft, aangezien FC Almere ook nog tweemaal het net wist te vinden en daardoor eindigde deze derby in 3-7.

Almere coach Mark Fokker vond de winst wel verdiend. Fokker:” We hebben uit de punten van ze gepakt, maar dat zat er vanmiddag niet. Ik denk dat zij straks de terechte kampioen worden”.

Verslag en foto’s Herman de Wit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!