Sporting Martinus deelt VVA/Spartaan volgende dreun uit

In de zondag derde klasse C heeft Sporting Martinus drie punten overgehouden aan het inhaalduel tegen VVA/Spartaan. In een matige wedstrijd leek het lange tijd op een gelijkspel uit te draaien. Dankzij een doelpunt van Joel Cornwall ging de overwinning toch naar de ploeg uit Amstelveen: 0-1.

Voor het arme VVA/Spartaan was dit de eerste van de drie inhaalwedstrijden die er in de komende tijd op het programma staan. De club werd zwaar gestraft door de KNVB wegens het opstellen van een niet speelgerechtigde speler. Dit werd veroorzaakt door een administratieve fout in het systeem waarmee de overschrijvingen geregeld moeten worden. VVA/Spartaan werd veroordeeld tot het overspelen van drie wedstrijden (Sporting Martinus, Ouderkerk en Laren’99)  die eerder in een overwinning waren omgezet, daarnaast kreeg het drie punten in mindering. Als gevolg hiervan besloten vijf spelers per direct te stoppen.

De thuisploeg startte wel het beste aan de wedstrijd en al binnen twee minuten moest Niels Wuthrich redding brengen met de voeten nadat Tarik Karim de bal inbracht. De doelman van Sporting Martinus kwam wel met de schrik vrij toen Gille Tadic eerder bij de bal was. Hij kon zijn kopbal niet genoeg richting meegeven. Daarna kreeg Sporting Martinus meer grip op de wedstrijd. Het werd alleen gevaarlijk uit spelhervattingen. Jesse Correira kopte over en een vrije trap van Jan Sjerps werd uit het doel getikt door Marcel Ons. Vlak voor de rust deelde VVA/Spartaan nog wat speldenprikjes uit maar gescoord werd er niet.

In de tweede helft werd de druk van Sporting Martinus steeds groter. Niek Koning produceerde in kansrijke positie een afzwaaier en de opgestoomde Correira schoot recht in de handen van Ons. Joel Cornwall was nog het dichtste bij een treffer. Zijn schot werd met alle mogelijke moeite gekeerd door Ons. Zo kwam VVA/Spartaan deze fase zonder kleerscheuren door en kon het zelf ook weer aan aanvallen gaan denken. Het kostte Niels Wuthrich echter weinig moeite om de pogingen van Gille Tadic onschadelijk te maken.

Omdat VVA/Spartaan meer geloof kreeg in een doelpunt gaf het achterin steeds meer ruimte weg. Sporting Martinus zou daar al snel van profiteren. Ramon Wismeyer ging er vandoor aan de rechterkant trok de bal terug op de inlopende Joel Cornwall: 0-1. VVA/Spartaan kwam deze klap niet meer te boven. De ploeg van Petar Djenic was geknakt en kon de wedstrijd niet meer spannend maken. Het tweede doelpunt van Sporting Martinus leek een kwestie van tijd. Marcel Ons voorkwam met twee prima reddingen dat de score hoger uitviel.

VVA/Spartaan blijft op het schamele aantal van zeven punten staan. De ploeg van Petar Djenic heeft dus nog wel twee wedstrijden tegoed. Het ontlopen van degradatie lijkt dankzij de straf een enorme opgave. Djenic: ”Het was een slechte wedstrijd van beide kanten. Door alles wat er gebeurd is kan ik ook niet veel verwachten. Ik moet voor elke wedstrijd maar weer kijken hoeveel spelers ik tot mijn beschikking heb. Het is een nachtmerrie geworden. ”

Omdat Ron Gerlof net te laat terugkeerde van vakantie om de wedstrijd bij te wonen nam assistent Ronald Renzema de honneurs waar bij Sporting Martinus. ”Het had wel beter gekund van onze kant. We hebben te weinig gevoetbald. Uiteindelijk hebben we wel genoeg kansen gecreëerd. We kunnen nu met een wat geruster gevoel de volgende wedstrijden ingaan. We hoeven nu iets minder naar beneden te kijken .”

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag derde klasse C

 

 

 

 

 

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!