Sporting Martinus duwt VVA/Spartaan nog dieper in de zorgen

In de zondag derde klasse C heeft het Amstelveense Sporting Martinus optimaal geprofiteerd van de malaise bij VVA/Spartaan. De club uit Amsterdam-West kreeg onlangs te horen dat ze de eerder gekregen punten in mindering niet terug zullen krijgen en daarnaast zag trainer Petar Djenic ook nog eens een aantal spelers vetrekken. Martinus sloeg na rust toe en won met 2-0.

VVA/Spartaan krijgt de ene knauw na de andere te verwerken. Voorzitter Thijs de Graaf zei zelfs dat de KNVB de club naar de ‘klote’ aan het helpen was. Sporting Martinus had er geen boodschap aan. De ploeg van Ron Gerlof was in de slechte eerste helft niet eens de beste van de twee. Kansen waren er nauwelijks en het meeste gevaar kwam nog van VVA/Spartaan, dat vooral probeerde van afstand doelman Niels Wuthrich in de problemen te brengen.

Foto Alex van Elven: Jesse Correia wurmt zich langs drie spelers van VVA/Spartaan

Na rust ging het tempo een stuk omhoog en Martinus kwam steeds dichter bij het doel van Marcel Ons. De kansen regen zich aaneen. Jesse Correia raakte de paal en Ralf Jurka schoot maar liefst twee keer op de lat. Het doelpunt kon niet uitblijven. Twintig minuten voor tijd viel dan eindelijk het verlossende doelpunt. Raymon Wismeijer was de aangever en Joel Cornwall kopte de bal tegendraads achter Ons (1-0). Nog geen zes minuten later besliste Ralf Jurka de wedstrijd door de 2-0 te maken.

Foto Alex van Elven: Ralf Jurka verschalkt Marcel Ons

VVA/Spartaan, dat nog drie wedstrijden moet overspelen, staat nu nog steviger op de laatste plaats. Voor Sporting Martinus leverde de overwinning een stijging op van vier plaatsen. Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.