Thijs de Graaf (VVA/Spartaan): “De KNVB helpt ons naar de klote”

Zondag derdeklasser VVA/Spartaan heeft de beroepszaak tegen drie punten in mindering en het overspelen van drie wedstrijden verloren. De gevolgen zijn verstrekkend en voorzitter Thijs de Graaf is woedend. De club laat het er niet bij zitten en heeft advocaat Keje Molenaar in de arm genomen om te onderzoeken of een stap naar de burgerrechter kans van slagen heeft.

“We worden gewoon kapot gemaakt. Dit is gewoon een club ‘total loss’ maken”, zegt De Graaf woedend als we hem om een reactie vragen. ‘We hebben nu Keje Molenaar ingeschakeld om te onderzoeken wat we nog kunnen doen want ik laat het er niet bij zitten. De uitspraak van de KNVB is onherroepelijk. We kunnen nu alleen nog naar de burgerrechter.”

Het gaat om speler Abdellah Attalj. Een verkeerde geboortedatum in het systeem van Sportlink, ooit gemaakt door zijn vorige club Buiksloot, is de aanleiding van alles. De Graaf: “Toen hij zich bij ons aanmeldde kon ik hem dus niet vinden in het systeem van de KNVB. Ik heb hem toen opnieuw ingeschreven. Wij worden vervolgens heel zwaar gestraft. Ook de beroepszaak hebben we dus verloren. De betreffende speler wordt trouwens wel vrijgesproken terwijl hij al vijf wedstrijden langs de kant heeft gezeten. Vanaf de eerste dag hebben we de KNVB op de hoogte gesteld van de fout in Sportlink, maar ze hebben er gewoon niets mee gedaan.”

Foto Alex van Elven | Het gewonnen duel tegen Sporting Martinus op 11 november 2016  moet definitief worden overgespeeld

VVA/Spartaan moet van de KNVB nog een motivatie van de uitspraak krijgen, maar de gevolgen zijn enorm. De Graaf: “Toen we die straf in november kregen en we daardoor van de tweede naar de laatste plaats zakten, hebben vijf spelers besloten te stoppen. Die hadden er geen zin meer in. Daarnaast wilden een aantal leden het bestuur afzetten omdat ze vonden dat wij te laks hadden gereageerd. Gelukkig is dat allemaal niet gebeurd. Het is gewoon compleet idioot wat de KNVB doet. Ze lieten ons maandenlang in onduidelijkheid en niemand durfde uitspraken te doen.”

De KNVB heeft de drie wedstrijden die overgespeeld moeten worden, nu opnieuw vastgesteld. De Graaf: “En dat moeten we dan doen met spelers die toen (op het moment dat de wedstrijd gespeeld werd, red.) lid waren van onze club. Inmiddels zijn er dus een aantal spelers vertrokken en spelers die later lid zijn geworden mogen dus niet mee doen. Te gek voor woorden allemaal.”

DATUM TIJD THUIS UIT
26-02-2017 14:30 VVA/Spartaan Sporting Martinus
05-03-2017 14:00 Laren VVA/Spartaan
17-04-2017 14:30 VVA/Spartaan Ouderkerk
Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!