Sporting Martinus grijpt macht in vierde klasse F

Dankzij een 6-0 zege staat Sporting Martinus alleen aan kop in de vierde klasse F. De ploeg van trainer Ron Gerlof won op overtuigende wijze van TOG. David Sousan en Dave Castillo maakten ieder twee treffers. “Sousan had vanwege een blessure drie duels niet gespeeld”, vertelde Gerlof over de A-junior.

Sousan werd na een uur spelen gewisseld, maar de A-junior had toen al twee keer het net gevonden. Hij maakte de 2-0 en 3-0. Martinus had zondag weinig moeite met de nummer dertien van de ranglijst. TOG kwam simpel weg kwaliteit tekort. “Vorig jaar zijn wij behoorlijk wat spelers kwijtgeraakt. Daardoor spelen wij met veel jonge jongens en die hebben het lastig”, aldus Martin Berrevoets, coach van TOG. ,,Het scoreverloop zat ook niet mee. Na tien minuten stonden wij al met 2-0 achter. Daarna hielden we tot rust stand, maar een minuut na de theepauze viel de 3-0. Toen was het duel gespeeld.”

Dave Castilla opende zondag de score. De middenvelder tekende ook voor de 4-0. Gerlof: “Vorige week boekten wij een heel benauwde 1-0 zege op TABA, we verzuimden het om de kansen te benutten. Maar het kwaliteitsverschil tussen de bovenste en onderste ploegen is groot. Wij zijn tijdens het duel met TOG niet in de problemen gekomen.”

Martinus - TOG

Gerlof kon het zich dan ook permitteren om in de tweede helft enkele spelers rust te gunnen, onder wie David Sousan. “Sousan heeft een goede versnelling, hij maakt stapjes. Hij speelde vorig seizoen met de A1 in de eerste klasse. Hij is niet de enige jongeling. Er stonden meerdere A-junioren in de basis.”

Raymon Wismeijer en Joel Cornwall namen de 5-0 en 6-0 voor hun rekening. “Martinus heeft gewoon een goede ploeg”, concludeerde Berrevoets. “Ze spelen opportunistisch en hebben een paar goede spitsen. Volgende week treffen wij Nautilus, dat drie punten meer heeft, dat duel moeten wij winnen. Hoewel we nog maar drie punten hebben behaald, heb ik er vertrouwen in dat wij ons kunnen handhaven, we hebben een aantal wedstrijden onverdiend verloren.”

Aan de andere kant heerste veel blijdschap, want Martinus greep dankzij een nederlaag van Oudekerk de koppositie. “Het kan een hele mooie kerst worden, maar we moeten nog twee keer in actie komen. Op papier zijn het makkelijke duels, maar een tegenstander moet je nooit onderschatten”, besloot Gerlof.

Foto’s: Martinianen.nl

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!