Sporting Martinus in blessuretijd ten onder bij MSV’19

Sporting Martinus heeft zichzelf een slechte dienst bewezen in de strijd om promotie naar de derde klasse. Op bezoek bij MSV’19 in Montfoort kwamen de mannen van Ron Gerlof slecht uit de startblokken, maar keerde men een 2-0 achterstand om in een 2-3 voorsprong. MSV’19 kwam echter alsnog langszij, waardoor Sporting Martinus komende donderdag (18 juni, red.) moet winnen van DSS om te kunnen promoveren.

MSV Sporting Martinus 1

Net als afgelopen donderdag tegen Forza Almere begon Sporting Martinus vrij slecht aan het treffen met MSV’19. De ploeg uit Amstelveen werd ver teruggedrongen en de thuisploeg liet de bal aardig rondgaan. Het eerste half uur hield de defensie van de bezoekers nog stand, maar uiteindelijk komt MSV’19 door een mooie goal van Bart Vianen op een 1-0 voorsprong. Sporting Martinus had het ook na de 1-0 lastig en hield tot opluchting van de meegereisde supporters de schade voor rust beperkt.

MSV Sporting Martinus 2

Na de pauze kwam Sporting Martinus veel beter voor de dag, ondanks dat Vianen meteen na rust met zijn tweede van de middag de voorsprong vergroot. Martinus raakte niet in de war en Joel Cornwall maakt de aansluitingstreffer uit een vrije trap. Tien minuten na rust valt ook de 2-2. Sporting Martinus mag aanleggen van elf meter en net als afgelopen donderdag schiet Jan Sjerp onberispelijk binnen. Martinus wist in een zeer korte tijd de achterstand weg te werken en de wedstrijd lag daardoor weer volledig open.

Sporting Martinus voor het eerst op voorsprong
Foto Martianen.nl: De 2-3 van Thomas Verhoogt

Na de 2-2 volgt een vermakelijk laatste half uur voor de circa 200 getrouwen langs de lijn. Sporting Martinus en MSV gooien alles op de aanval en dat levert aan beide zijden kansen op. Rond de 70ste minuut komen de gasten voor het eerst op voorsprong door een doelpunt van Thomas Verhoogt. Lang kunnen de gasten echter niet genieten van de voorsprong, want enkele minuten later als MSV een vrije trap krijgt, is het alweer gelijk. Scott van Ede zet hoog voor, doelman Stefan Flohr schat de bal niet goed in en het leder valt over hem heen in de goal: 3-3. In de slotfase heeft Martinus meerdere kansen om zichzelf alsnog te belonen, maar men is onrustig in de afronding. Aan de andere kant valt de 4-3 wel: invaller Stan Hilhorst schiet bekeken binnen en laat Martinus in mineur achter.

MSV op voorsprong in blessuretijd
foto Martianen.nl: MSV komt op een 4-3 voorsprong in blessuretijd

Komende donderdag moet het gebeuren voor de mannen van Gerlof. DSS gaat op dit moment aan kop, maar met een overwinning van Sporting Martinus komt promotie heel dichtbij. Op dit moment staat Martinus gedeeld tweede, maar heeft het elftal uit Amstelveen een beter doelsaldo dan MSV’19. De ploeg uit Montfoort speelt de laatste wedstrijd tegen Forza Almere.