Sporting Martinus in slotfase langs buurman Nautilus

Sporting Martinus heeft in de zondag vierde klasse F de Amstelveense derby op bezoek bij Nautilus met 1-2 gewonnen. Nadat de ploeg van Ron Gerlof terug moest komen van een achterstand, werd vlak voor tijd na een zwakke tweede helft de zege binnengesleept door de winnende treffer van Dai Nagashima.

De eerste helft was nog redelijk te behappen. Sporting Martinus speelde redelijk en wist voldoende mogelijkheden te creëren. Zo was Nagashima al vroeg bij een openingstreffer, maar kreeg hij de rebound op een schot van Fabian Ginkel niet tussen de palen gewerkt. Nautilus kwam er sporadisch uit, alleen wist het wel na twintig minuten de score te openen. Martinus-doelman Stefan Flohr kreeg een schot niet onder controle en de spits van Nautilus was alert genoeg om te profiteren met de 1-0.

Na de achterstand ging Sporting Martinus op zoek naar de gelijkmaker en die had vanaf elf meter kunnen vallen. Een Nautiliaan maakte hands in de zestien en de bal werd op de stip gelegd. Joël Cornwell zag zijn inzet en ook de rebound echter door de keeper worden gekeerd. Aan de andere kant ontsnapte doelman Flohr aan een tweede fout, nadat hij de bal niet onder controle kreeg, maar de spits schoot ditmaal de bal aan de verkeerde kant van de paal.

Nautilus - Martinus

Nog voor rust kreeg Sporting Martinus loon na werken. Een op het oog houdbaar rollertje van Cornwell van een meter of twintig hobbelde in de korte hoek binnen: 1-1. Na de pauze nam het niveau erg af. Zowel Nautilus als Sporting Martinus vermaakten het publiek niet met goed voetbal, maar wel met het missen van opgelegde kansen. De eerste, direct na rust, was voor de thuisploeg, maar van dichtbij voor een leeg doel ging de bal naast. Sporting Martinus kreeg niet veel later een soortgelijke mogelijkheid, maar nu was het Nagashima die de bal voor een leeg doel niet binnen weet te tikken.

Beide ploegen kwamen niet tot goed voetbal en de Martiniaanse aanhang moest wachten tot de slotfase voordat er weer wat mogelijkheden volgden. Zo is er een reuze kans voor Dave Castillo, maar hij wachtte te lang en Hidde Peterson kon de rebound uit de kluts niet binnen werken. Ook Davy Bergman kreeg een grote kans, alleen raakte hij de lat.

Nautilus - Martinus

Nautilus krijgt na rust ook dotten van mogelijkheden, maar één-op-één met doelman Flohr raakte de thuisploeg de paal. De rebound werd ook op wonderbaarlijke wijze gemist. Aan de andere kant viel dan toch de beslissing. Uit een voorzet van Castillo was het Nagashima, nota bene de kleinste man van het veld, die bij de tweede paal binnen kopte: 1-2.

Zo ontsnapte Sporting Martinus op bezoek bij laagvlieger Nautilus. Voor het kampioenschap is de ploeg van Ron Gerlof uitgespeeld, maar de blik kan door de tweede periodetitel alvast op de nacompetitie om binnen één seizoen terug te keren in de derde klasse. Nautilus wacht nog drie lastige wedstrijden onderin de vierde klasse F.

Verslag: Martinianen
Foto’s: Karel Stevens

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!