Sporting Martinus kansloos tegen Amstelveen

In deze derby in de derde klasse B, wat eigenlijk nooit een wedstrijd is geweest, was het klasse verschil erg groot tussen de beide Amstelveense ploegen. AmstelveenHeemraad, met een hattrick van Michael Lippens, won overtuigend met 5-0 en blijft bovenin mee draaien. Sporting Martinus likt de wonden en moet kijken hoe het nu verder moet.

Al na zeven minuten lag de bal achter keeper Josha Box. Maarten Zwaan bracht vanaf links de bal voor en Michael Lippens schoot de 1-0 binnen. Na bijna een half uur bracht Amstelveen het verschil op twee. Een hoge voorzet van Jacco Tolman kwam bij Robert Lesmeister die met een uiterste inspanning de bal terug legde en weer was het Michael Lippens die scoorde.

Lippens

Zes minuten later de definitieve beslissing. Weer waren het Lesmeister en Lippens die de samenwerking aangingen en weer was het Box die kansloos was. In blessuretijd was het Maarten Zwaan die de 4-0 binnen schoot. Eerst werd hij onderuit gehaald in het strafschopgebied en de overigens goed fluitende scheidsrechter Diaz wees gedecideerd naar de stip. Zwaan schoot de strafschop zelf binnen.

Na rust werd de wedstrijd slordig en verzuimde Amstelveen een monsterscore neer te zetten. Het enige wapenfeit was de goal van Robert Lesmeister, die met links de bal in de hoek krulde. Met 5-0 won Amstelveen de wedstrijd en kan zich opmaken voor drie belangrijke wedstrijden.

duel met Zwaan

Marcel Havermans, teammanager van AmstelveenHeemraad:”Volgende week vrij en de week daarna de topper tegen VVA/Spartaan, in Amsterdam. De nummer 1 tegen de nummer 2, gevolgd door twee thuiswedstrijden, VVC en Stormvogels. Daarna is de 1e periode beslist. Drie teams uit de bovenste regionen. Dan zullen wij gelijk weten waar wij staan. Zoals wij nu voetballen heb ik er erg veel vertrouwen in”.

Lippens in duel

De wedstrijd begon trouwens een kwartier later doordat Sporting Martinus geen grensrechter had. De scheidsrechter viond het niet goed dat er een wisselspeler ging vlaggen en eventueel later in zou vallen. Is dat een regel? Bestuurslid Louis Habets: ” Ik vlag tegenwoordig de thuiswedstrijden omdat we helaas nog niemand anders hebben. Uit hebben we dus nog een probleem maar daar zijn we hard mee bezig. Maar ik ben wel eens benieuwd waar die regel staat dat een grensrechter niet mag invallen! Dit is belachelijk.”

Verslag: Helmar Vercasman
Foto’s: Hans van Beek