Martinus uitgeschakeld in de nacompetitie

Sporting Martinus komt er niet aan te pas tegen TSC en is uitgeschakeld

De promotiedroom van Sporting Martinus ging donderdagavond hard aan diggelen. Op het goed bevolkte sportpark Overburg in Amstelveen was TSC uit Oosterhout (NB) een maatje te groot: 0-2. Komend seizoen wacht wederom de tweede klasse voor Martinus.

“Je weet dat het moment van onze en mijn laatste wedstrijd steeds dichter bij komt. Deze nederlaag nu doet even pijn.” Tom Verhoek wond er geen doekjes om na afloop. Uitgeschakeld in de nacompetitie. Een droom die uiteenspat. Ineens is het over.

Trainer Verhoek van de thuisploeg was na afloop realistisch. ,,Een verdiende zege voor TSC. We hebben er alles aan gedaan, maar dit is gewoon een goede ploeg, die ook al vorig jaar de halve finale van de promotie haalde. We moesten het donderdagavond doen zonder Anthony Dean en Bo de Bruijn. Dat was een forse aderlating.”

Na tegendoelpunten binnen het kwartier (0-1) en net na rust (0-2) gooide Martinus alles op de aanval. Verhoek wisselde bijna al zijn verdedigers voor aanvallende impulsen van Van Bruggen, Kamphorst, Correia en Roozendaal. Martinus kwam vrij goed voor de dag, kreeg mogelijkheden op de aansluitingstreffer, maar het leverde geen doelpunten op. Ralph Jurka was nog het dichtste bij; een vrije kopkans op de voorzet van Kamphorst had een beter lot verdiend.

,,Dan moet het een beetje meezitten met de weinige kansjes die je krijgt”, vervolgde Verhoek. ,,Maar ik ben onwijs trots op de club en deze jongens. Wat een geweldig seizoen. Plaats twee in ons promotie seizoen, de minst gepasseerde verdediging en een mooi nacompetitie toetje. Het is niet niks.”

Martinus zal zodoende zijn oude coach tegenkomen als tegenstander DSOV en Martinus de degens kruisen komend voetbaljaar. ,,Ik kijk er naar uit.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)