Sporting Martinus nu ook onderuit tegen Swift

In de zondag vierde klasse F heeft Swift een knappe prestatie geleverd. Het elftal uit Amsterdam-Zuid wist Martinus op eigen veld met 0-1 te verslaan. Voor de ploeg van Ron Gerlof betekent het verlies de tweede competitienedrlaag op rij. De achterstand op koploper Diemen is hierdoor gegroeid naar vijf punten. Martinus heeft echter wel een wedstrijd minder gespeeld.

De harde wind had deze middag invloed op het spel.  Martinus speelde in de eerste helft met de wind in de rug maar kon hier niet echt van profiteren. Zo werd Swift niet onder druk gezet en waren er amper doelpogingen van de thuisploeg te noteren.

phoca_thumb_l_DSC01525

Vlak voor rust de eerste grote kans van het duel. Joel Cornwall kon alleen op doel af maar zag zijn inzet gekeerd worden door Swift-doelman Siem Kannekens. De bezoekers kwamen er via de flanken een paar keer gevaaarlijk uit, maar gescoord werd er niet voor de thee.

phoca_thumb_l_DSC01471

In de tweede helft had Swift de wind mee en wist het snel te scoren. Via een fraaie actie van Laurens van Beek schoot Vincent Johnson raak. Na de openingstreffer was Swift 20 minuten de baas op het veld en kreeg het een paar kansen om de voorsprong te verdubbelen. Dit gebeurde niet en dus bleven de gastheren hoop houden op een goed resultaat

phoca_thumb_l_DSC01510

Het laatste kwartier was absoluut voor Martinus. De thuisploeg zette Swift onder druk en er kwamen dan ook kansen . Maar Dave Castillo, Jesse Correia, Marc Nipius en Joel Cornwall wisten het net niet te vinden. Na 97 minuten floot scheidsrechter De Kruyff voor het laatst en eindigde het duel in een 0-1 zege voor Swift.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 4F.