Sporting Martinus stelt na rust orde op zaken bij Nautilus

Koploper Sporting Martinus heeft in de zondag vierde klasse F geen misstap gemaakt. In de Amstelveense derby op bezoek bij laagvlieger Nautilus won de ploeg van Ron Gerlof met overtuigende cijfers: 0-5. Alle treffers vielen pas in de tweede helft.

Er viel in de eerste helft maar weinig te beleven op de Sportlaan. Hoewel Martinus in de eerste helft veel meer balbezit had dan de thuisploeg en veelvuldig de aanval zocht lukte het Martinus maar niet om grote kansen te creëren. Ook Nautilus zocht zo nu en dan de aanval maar verder dan een gevaarlijke corner kwamen de Amstelveners niet. De wind zorgde voor een extra spelelement waarop beide teams geen grip wisten te krijgen en het niveau zakte naar een bedenkelijk niveau.

Nautilus Martinus 1

Na de rust kwam Martinus beter in de wedstrijd en werd het steeds meer eenrichtingsverkeer. Martinus, dat de thuiswedstrijd met 12-0 had gewonnen, zag de teller in het tweede bedrijf snel oplopen. Joel Cornwall schoot een corner in een keer binnen en David Soesan schoot even later vanaf een meter of zestien de bal schitterend in de goal.

Nautilus Martinus 2

Een kwartier na rust is de wedstrijd definitief beslist als Raymon Wismeijer de bal met de buitenkant van de voet weet binnen te schieten. Na de 0-3 is het verzet bij Nautilus definitief gebroken en is het aan Martinus om de score verder uit te breiden. David Soesan is verantwoordelijk voor de 0-4 en in de slotfase is Joel Cornwall die een vrije trap weet te benutten en de eindstand bepaalde op 0-5.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag vierde klasse F

Verslag en foto’s: Martinianen.nl