Sporting Martinus (zaterdag) strandt door ruime nederlaag bij OSO

Sporting Martinus blijft vierdeklasser. Nadat de heenwedstrijd in de nacompetitie al met 1-2 verloren werd van OSO ging de ploeg van Jessy Lissaur ook in Loosdrecht onderuit: 5-2. Daardoor is Martinus in de eerste ronde al uitgeschakeld.

De Amstelveners begonnen veelbelovend aan de return, maar kwamen bedrogen uit. “Ik had mijn spelers de opdracht gegeven OSO kort te dekken, snel in balbezit te komen en dan veel druk zetten”, zei Lissaur. Bij vlagen liet Sporting Martinus dit zien, alleen bleek de thuisploeg de betere partij met aardig wat mogelijkheden. Doordat Martinus-doelman Josha Box in uitstekende vorm stak bleef de 0-0 lang op het scorebord staan.

In de 25ste minuut bezweken de gasten onder de druk. De inzet van de snelle vleugelaanvaller Nicky de Vink werd nog gekeerd, de rebound van Jeremy Esche was Sporting Martinus toch teveel: 1-0. Bij Martinus ontbrak het in aanvallend opzicht aan zuiverheid. Voor de rust kreeg Bart Zandberg een goede mogelijkheid, maar eindigde zijn vrije trap naast het doel van de Loosdrechters.

Na de hervatting kwamen de Amstelveners veel beter uit de startblokken dan OSO en was het herhaaldelijk voor het doel van de thuisploeg te vinden. Een kans voor Marco Habets en later ook Koningen ging echter in rook op. OSO herpakte zich snel en verdubbelde in de vijftigste minuut de voorsprong via een beheerste treffer van De Vink: 2-0. Hierna had Sporting Martinus, in de hoop aanvallend nog iets te forceren, maar werd dat met twee tegenaanvallen afgestraft. Mike in’t Veld en Nick Tukker gooiden de wedstrijd definitief in het slot.

De gasten deden via Habets en Bart Zandberg nog iets terug om de achterstand iets draaglijker te maken, waarna Tukker namens OSO de eindstand op 5-2 bepaalde. Daardoor is Sporting Martinus nu uitgeschakeld in de nacompetitie en treft OSO in de tweede ronde Olympia’25, dat afrekende met het gedegradeerde Zeeburgia. Ondanks de nederlaag was Lissaur trots op zijn ploeg. “De inzet was uitstekend en met wat meer mazzel had het in de tweede helft ook 4-4 kunnen staan. Over twee duels is de winst voor OSO terecht.”

Kijk hier voor alle uitslagen en het programma in de nacompetitie zaterdag.