Home / Hoofdklasse B zaterdag / Staphorst maakt einde aan zegereeks De Dijk

Staphorst maakt einde aan zegereeks De Dijk

Staphorst heeft een einde gemaakt aan de zegereeks van De Dijk. De ploeg van Kees Oostermeijer was de laatste weken bezig aan een flinke opmars en staat inmiddels op een veilige plek. Koploper Staphorst was echter een maatje te groot.

De thuisploeg begon fel en raakte al na 2 minuten de lat met een kopbal van Pascal Mulder. Ook daarna volgden grote kansen voor Staphorst. Zo raakte Stan Haanstra de paal en stuitte Martin van ‘t Ende op doelman Lassane Nikiema. Het leek er dus op dat beide ploegen met de brilstand de rust in zouden gaan. Maar vlak voor rust ging de bal op de stip vanwege hands. Nikiema redde op de inzet van Van ‘t Ende, maar Haantsra stond op de goede plek voor de rebound: 1-0.

Na rust zocht Staphorst naarstig naar de tweede treffer. Die viel na ongeveer een uur. Invaller Mike Reuvers gaf de voorzet richting Haanstra, die ook de 2-0 mocht maken. Daarmee was het duel eigenlijk beslist, al werd De Dijk daarna nog wel een paar keer gevaarlijk. Het wist niet meer te scoren. Staphorst pakte zodoende de periodetitel, nadat het alle 9 duels in de periode tot nu toe won.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in de Hoofdklasse B Zaterdag

Send this to a friend