Home / Algemeen / SteDoCo blijkt maatje te groot voor De Dijk

SteDoCo blijkt maatje te groot voor De Dijk

De Dijk heeft op bezoek bij SteDoCo, de nummer vijf van de ranglijst, niet voor een stunt kunnen zorgen. De ploeg van Kees Oostermeijer ging in Hoornaar met 3-1 onderuit en blijft hierdoor voorlaatste staan in de Derde Divisie zaterdag.

“Qua veldspel konden we prima mee en de organisatie stond prima, maar uiteindelijk waren zij een maatje te groot”, analyseerde Oostermeijer. Al in de eerste helft werd duidelijk dat SteDoCo aan een halve kans genoeg heeft voor een doelpunt. Na achttien minuten werd een klein slippertje in de Amsterdamse defensie genadeloos afgestraft door Vincent Verheul: 1-0.

In het begin van de tweede helft kreeg Mick Christophersen een goede kans op een gelijkmaker. Het schot van de spits ging over en twee minuten later lag de bal er aan de andere kant van het veld wel in. Uit een vrije trap van Jesse Wielinga kopte Jesse van Bezooijen de bal over doelman Nick Borgman heen: 2-0. Daarmee leek de wedstrijd vroegtijdig te zijn beslist.

De Dijk koos voor de aanval, op jacht naar de aansluitingstreffer en vond deze ook twintig minuten voor tijd. Een snoeiharde kopbal van Marc Baardman resulteerde in de 2-1. Oostermeijer: “Dan heeft iedereen er geloof in, ga je opportunistischer spelen en leunt SteDoCo een beetje achterover.” Echt spannend werd het overigens niet meer. Vier minuten na de 2-1 bracht SteDoCo de marge weer naar twee doelpunten. Benjamin van Wanrooij kapte zijn directe tegenstander uit en bepaalde de eindstand op 3-1. “Dat is de individuele klasse van SteDoCo. Zij hebben verdiend gewonnen.”

De Dijk blijft door de nederlaag op een degradatieplek staan. Slechts op doelsaldo staan de Amsterdammers nog boven hekkensluiter Eemdijk. Volgende week wacht opnieuw een lastige tegenstander wanneer nummer drie DVS’33 op bezoek komt. In Ermelo verloor de ploeg van Kees Oostermeijer met 6-0.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Derde Divisie zaterdag.

Foto: Orange Pictures