Stefan Tichelaar in Sinkgraven-rol bij Argon omgeturnd tot linksback

Het rugnummer 5 was een vreemd gezicht op shirt van Stefan Tichelaar. In geval van nood werd de 26-jarige aanvallende middenvelder door trainer Simon Ouaali als linksback ingezet en dat deed Tichelaar tegen Swift (1-1) verrassend genoeg goed. De voormalig speler van Legmeervogels heeft zich langzaam kunnen aarden in de ‘Daley Sinkgraven’-rol.

Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat hij bij zijn terug op het oude nest – Tichelaar keerde na twee seizoenen Legmeervogels terug in Mijdrecht – niet had verwacht de nieuwe linksback te worden. “Door vakanties en blessures hebben we wat problemen op die positie en de trainer was een beetje zoekende. Ik weet niet hoe hij bij mij terecht is gekomen, misschien omdat ik één van de weinige linkspoten ben. In de laatste oefenwedstrijd heeft hij mij uitgeprobeerd en het ging best goed.” Tichelaar kreeg het vertrouwen om het seizoen te starten. “Ik heb het redelijk ingevuld. Stiekem vind ik het ook wel leuk.”

Tegen Swift kwam hij nauwelijks in de problemen. Tichelaar hield zijn directe tegenstander, oud-Argonaut Syrano Morrison, uit de wedstrijd. “Ik ben niet heel rap, maar daar kan ik positioneel heel veel mee opvangen. Momenteel moet ik mij beperken tot mijn verdedigende taken. Bal afpakken en Patrick (Lokken, red.) opzoeken. Aanvallend zou ik ook wat kunnen brengen bij het opkomen, misschien komt dat over een paar maanden nog.”

Bij Legmeervogels was hij, afgezien een paar blessures, een vaste waarde in het eerste elftal. Eenmaal terug op het oude nest kwam Tichelaar erachter dat de concurrentie op het middenveld van Argon erg groot is. “Het middenveld is heel druk, vol met goede voetballers. Voor mij is het ook even wennen aan het niveau en de snelheid. In twee jaar ben ik van de tweede- naar de eerste- en nu Hoofdklasse gegaan. De trainingen zijn op hoog niveau, daar ga je vanzelf in mee. Ik denk dat ik meekan op dit niveau.”

Het maakt hem eerlijk gezegd niet eens uit in welke rol. Voor een trainer is Tichelaar een ideale speler; hij doet precies wat hem gevraagd wordt. “Waar de trainer mij opstelt, doe ik mijn stinkende best. Natuurlijk is het anders dan voorgaande jaren. Maar als ik zo door blijf gaan, vind ik het ook prima om linksback te blijven.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)