Stefano Seedorf opende de score voor Ajax.

Stefano Seedorf na de winterstop terug bij Ajax

Stefano Seedorf gaat na de winterstop weer voetballen voor zaterdag hoofdklasser Ajax. De middenvelder, die in het seizoen 2001/2002 op negentienjarige leeftijd debuteerde bij Ajax in het betaalde voetbal, zal in eerste instantie aansluiten bij het tweede elftal van de Amsterdammers.

Seedorf is blij dat hij weer wedstrijden gaat spelen voor Ajax, waar hij afgelopen seizoen ook actief was. “In mei besloot ik te stoppen nadat het niet duidelijk was wie de nieuwe trainer zou worden en wat hij wilde. Toch begon het dit seizoen weer te kriebelen. Ik trainde al twee keer per week mee om mijn conditie op peil te houden en we hebben nu, na goede gesprekken besloten dat ik weer ga spelen.”

Ajax - GVVV Seedorf

De 33-jarige speler, die ook uitkwam voor onder andere FC Groningen, NAC en AC Monza (Italië), hoopt dat hij nog van waarde kan zijn voor de ploeg dit seizoen. “Ik zal eerst mijn wedstrijden spelen voor het tweede elftal om wedstrijdritme op te doen, maar uiteindelijk is de weg wel vrij om weer aan te sluiten bij de selectie van het eerste elftal. Ik hoop in ieder geval dat ik fit blijf en weer lekker mijn wedstrijden kan gaan spelen. Dat is het belangrijkste.”

De prestaties van de hoofdklasser vallen tegen dit seizoen en ook Seedorf ziet dat het beter moet. “Ik vind het moeilijk te zeggen waaraan het ligt. We hebben een nieuwe trainer en veel nieuwe spelers. Dat was in het begin denk ik even wennen. Ik zie nu ook zeker een stijgende lijn. We hebben individueel erg veel kwaliteit en ik hoop dat we in de tweede seizoenshelft beter zullen presteren.

Verslag: Joey Schoo
Foto’s: Rob van Vliet

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)