Home / Algemeen / Stekelenburg begonnen met stage bij Ajax

Stekelenburg begonnen met stage bij Ajax

Voor Maarten Stekelenburg zijn de drukke weken begonnen. Zijn werkzaamheden als hoofdtrainer van het Nederlands Elftal onder 17 zijn reeds gestart en daarnaast loopt Stekelenburg twee of drie dagen in de week stage bij Ajax. Deze stage, onder de vleugels van Frank de Boer, komt voort uit de cursus Coach Betaald Voetbal die Stekelenburg volgt.

In gesprek met Ajax.nl vertelt Stekelenburg uitgebreid over zijn terugkomst bij de club waar hij van 1999 tot en met 2008 jeugdtrainer was. Bij Ajax is de trainer inmiddels een bekend gezicht. Stekelenburg: “Hoewel er de laatste jaren natuurlijk veel is veranderd bij Ajax geldt dat niet voor het eerste. De mensen daar zitten al langer bij de club. Ik heb bijvoorbeeld Frank de Boer en Dennis Bergkamp nog meegemaakt bij Ajax en Hennie Spijkerman in Kaapstad.” Als trainer noemt Stekelenburg zich “vrij allround”, maar in zijn ogen kan hij nog veel leren van de huidige hoofdtrainer van Ajax. “Als type trainer staat hij in en boven de groep en tot die stijl voel ik me aangetrokken”, aldus Stekelenburg.

Vlak voor de voorbereiding van AFC begon, besloot Stekelenburg om als bondscoach van Oranje onder 17 aan de slag te gaan. Voor Stekelenburg was het een moeilijke beslissing om al in een voortijdig stadium zijn samenwerking met de zondag Topklasser te verbreken. Stekelenburg: “Ik heb AFC uitgelegd dat er een uitdaging lag bij de KNVB. En gelukkig gunden ze me dat.” AFC is inmiddels weer begonnen en na een trainingskamp in Italië speelt de ploeg van Willem Leushuis dinsdag 6 augustus een oefenwedstrijd tegen Katwijk.