Maarten Stekelenburg keert niet terug bij AFC

Stekelenburg gaat voor coach betaald voetbal

AFC trainer Maarten Stekelenburg is toegelaten tot de cursus coach betaald voetbal. Stekelenburg behoort tot een select gezelschap. Slechts acht trainers maken deel uit van de opleiding die slechts eenmaal in de twee jaar wordt gegeven. Afgelopen weekend hield Stekelenburg AFC in de topklasse.

De KNVB Academie heeft dit afgelopen vrijdag aan de trainer laten weten. Naast Stekelenburg werden ook Alfred Schreuder (FC Twente), Dennis Demmers (Go Ahead Eagles), Henk de Jong (Cambuur), John Stegeman (Heracles), Edwin Hermans (MVV), Arno Arts (geen club) en Dennis Haar (AZ) toeglaten. Stekelenburg is de enige trainer die momenteel werkzaam is bij een amateurclub.

Normaliter vindt de cursus Coach Betaald Voetbal eens per twee jaar plaats. De KNVB Academie heeft er dit jaar voor gekozen om een pilot-opleiding te organiseren. In deze pilot wordt op basis van de laatste (internationale) kennis en inzichten met een relatief kleine groep trainer-coaches op een aantal onderdelen van de cursus nader ingegaan. Zo is er in deze cursus meer aandacht voor de specifieke ervaringen en capaciteiten van de trainer-coach en worden er leerdoelen opgesteld die passen bij de competenties die een trainer-coach moet ontwikkelen.
 
De pilot moet bijdragen aan de kwaliteit van de reguliere cursus Coach Betaald Voetbal die in het seizoen 2014/’15 opnieuw zal plaatsvinden. De pilot gaat eind mei 2013 van start en loopt tot mei 2014. Deelnemers die aan de gestelde examenvoorwaarden voldoen, ontvangen aan het eind van de cursus het officiële diploma Coach Betaald Voetbal en bijbehorend UEFA Pro diploma.

Foto website AFC

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC