Home / Algemeen / Sterk collectief Buiksloot zet concurrentie verder op achterstand

Sterk collectief Buiksloot zet concurrentie verder op achterstand

Voor het eerst dit seizoen heeft Buiksloot afstand kunnen nemen van de directe concurrenten in de zaterdag vierde klasse B. Een klinkende 1-3 zege van de Amsterdammers bij nummer twee Zaanlandia zorgde ervoor dat de nieuwe concurrent nu AC Amsterdam is, op vier punten.

Buiksloot begon sterk en dwingend aan de topper. Vrijwel vanaf het beginsignaal wonnen de gasten de duels daar waar de thuisploeg niet scherp genoeg aan de wedstrijd begon. Dit resulteerde al binnen vijf minuten in de eerste grote kans. Moamar Heerenveen snelde langs zijn directe tegenstander Tjeerd Scholtens, maar vond daarna doelman Erkan Ergun op zijn weg. Zaanlandia reageerde hier direct op door via een vlotlopende aanval de Buiksloot-verdediging uit elkaar te spelen. De enorme kans voor Onur Saricam werd op katachtige wijze uit de verre hoek geplukt door doelman Giorgio Kuiper. Uit de hoekschop die hierop volgde werd Kuiper nogmaals onder vuur genomen, maar wederom redde hij fraai.

Na twaalf minuten was het wel raak voor de gasten. José Bebeto Ngeze zette Kay van der Burg alleen voor Ergun en hij maakte geen fout: 0-1. Zaanlandia was van slag en Buiksloot zocht en vond bloed. Vier minuten na de openingstreffer werd de voorsprong verdubbeld. Opnieuw was Ngeze de aangever, nu tekende Heerenveen oog-in-oog met Ergun in twee pogingen voor de 0-2. Na iets meer dan een half uur leek de wedstrijd beslist te worden toen Scholtens de doorgebroken Heerenveen neerlegde en van scheidsrechter Stuurman met rood mocht vertrekken. Op zoek naar de reorganisatie van de defensie ontsnapte Van der Burg wederom aan de aandacht van de Zaanlandia verdedigers, maar zag hij zijn inzet op de paal belanden. Naarmate het rustsignaal in zicht kwam, nam Buiksloot wat gas terug. Door deze ongeconcentreerde houding riepen de Amsterdammers de ellende over zich af en werden op slag van rust afgestraft voor hun laksheid. Uit een hoekschop van Ozan Timel kopte Selcuk Aksay bij de eerste paal ongehinderd de 1-2 ruststand binnen.

In het begin van de tweede helft ging Zaanlandia op zoek naar meer. Door de gewaagde speelwijze van de thuisploeg ontstonden er regelmatig grote ruimtes achter de defensie waar Buiksloot in eerste instantie weinig gebruik van konden maken. Daar waar de strijdbaarheid van beide teams met de minuut toenam, daalde het niveau van het veldspel. Zowel Zaanlandia als Buiksloot probeerde het wel, maar gevaarlijk werden beide ploegen op wat hoekschoppen na niet. Tien minuten voor tijd werd de wedstrijd alsnog beslist. Sergay Gemin stuurde Heerenveen vrij op Ergun af en dat was een koud kunstje, waardoor hij het duel in het slot gooide: 1-3. Dat de score daarna niet nog verder opliep lag vooral aan de ineffectiviteit van de ploeg van Van Twiller, die nog een aantal fraaie mogelijkheden niet wist te benutten.

Veel maakte het overigens niet uit. Door de overwinning op Zaanlandia en de nederlaag van concurrent De Meteoor (3-1 bij Hercules Zaandam, red.) is de voorsprong op de concurrentie opgelopen tot vier punten. AC Amsterdam en TOB volgen de koploper nu. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag vierde klasse B.

Archieffoto boven: John Beckman

Send this to a friend