dvva- 2023

Sterk DVVA beteugelt BFC maar scoort niet

DVVA heeft een puntendeling gehaald tegen koploper BFC. De wedstrijd eindigde in 0-0. Trainer-coach Wilfred den Breejen was tevreden over zijn eigen ploeg, maar had wel een kanttekening. ,,Leuk de complimenten, maar we scoren uiteindelijk niet. Dan heb je het toch niet helemaal goed gedaan.”

DVVA kreeg geen grote kansen in de eerste helft, maar speelde wel goed positiespel. Het hield de koploper op eigen veld in Bussum goed in bedwang. De Amsterdamse ploeg creëerde mogelijkheden om tot scoren te komen, maar was soms te onnauwkeurig. In de eerste helft kreeg DVVA een grote kans op een penalty. Een BFC-speler raakte de bal opzichtelijk met zijn hand. Iedereen binnen de krijtlijnen en ook daarbuiten leek dat te zien, maar scheidsrechter Eren zag er toch niets in. ,,Een belangrijk detail en moment”, was Den Breejen van mening.

DVVA begon ook de tweede helft goed, maar werd daarna een fase minder aan de bal, waarin de thuisploeg zich meer liet zien en BFC spits Jostein Ohm de meest gevaarlijke aanvaller bleek. De ploeg toonde een goede teamdiscipline en verdedigde goed. ,,Daarin zie ik vooruitgang, we staan goed en kunnen dit ook volhouden”, bespeurde Den Breejen.

dvva - den breejen

In het laatste kwartier kreeg DVVA nog twee grote kansen. Een bal ging op de lat en een andere kans werd net gemist. Met een corner was DVVA nog dichtbij de winnende goal, maar de bal ging weer net voorlangs.

De Amsterdammers waren dicht bij de (verdiende) overwinning, maar had ook wat meer geluk nodig om te kunnen winnen.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in zaterdag 1b

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)