Sterk Ouderkerk af van uitsyndroom bij Geinburgia

Ouderkerk heeft in de vierde klasse F de uitwedstrijd bij Geinburgia met 0-5 gewonnen. Na een niet heel hoogstaande eerste helft hadden de bezoekers na rust meer schwung. Met enkele mooie doelpunten werd Geinburgia opzij gezet. Daarmee verloste Ouderkerk zich van een complex. Vanaf het seizoen 2005/2006 was elke uitwedstrijd die gespeeld werd in Driemond namelijk verloren gegaan.

Geinburgia werd als eerste gevaarlijk door een schot van routinier Paul Beckman (32). De aanvaller liet meerdere keren zijn goede techniek zien, maar was ongelukkig in de afronding. Dit schot ging recht op Ouderkerk-doelman Van Luyn af. Na een interceptie van Zeegers loste Rutger Baas het eerste schot voor Ouderkerk. Na een aanraking werd het een hoekschop. Daaruit volgend loste Spronk voor Ouderkerk een schot net naast. Niet lang hierna leek Ouderkerk een strafschop te verdienen. Aanvaller Baas wilde in de zestienmeter uithalen maar een verdediger van Geinburgia stak zijn been tussen die van de Ouderkerk, die hierdoor struikelde. De behoorlijk goed fluitende scheidsrechter Hoogenhout wilde echter niet aan een penalty denken.

Michel Zeegers

Uit een corner van Scholte schoot Baas vervolgens bij de eerste paal over. Dertiger Baas (31) had in de punt van de aanval de voorkeur gekregen van trainer Van Egmond boven de jonge Van der Linden (18). Later zou blijken dat dit niet verkeerd zou uitpakken voor Ouderkerk. Een schot van Baas bracht even later de 0-1, nadat een verdediger van de thuisploeg de bal nog had getoucheerd. Uit een passje van Scholte schoot Zeegers ineens net over voor Ouderkerk. Keeper Sjors Duynmayer van Geinburgia werd hierna vanwege ziekte gewisseld voor Houssein Eyarman. De kleine vervanger stond in het restant van het duel goed zijn mannetje. Vervolgens liet ook Geinburgia zich zien. Een mooie diepe bal van Halep werd door de Ouderkerk-verdediging verijdeld. Later stuurde Halep Van Vliet weg, die op doelman Van Luyn van Ouderkerk stuitte.

Uit een hoekschop kwam Ouderkerk op 0-2. De trap van Scholte was nauwkeurig en Rutger Baas kopte hard en goed binnen. Even later was Baas de aangever voor Zeegers, wiens schot over ging. Na de 0-2 ruststand gooide Ouderkerk in de tweede helft de registers helemaal open. Geinburgia werd meer en meer terug gedrukt door de Ouderkerkers. Alleen uit de counter kon de Driemondse thuisploeg nog af en toe een steek uitdelen. Zeegers bediende voor Ouderkerk Baas door een bal achter zijn standbeen. Eyarman pakte het schot echter goed. Even later bereikte een mooie pass van aanvoerder Spronk opnieuw Baas; die met een goed schot zijn valse hattrick aantekende. Zeegers liet zich opnieuw zien door met een zeer fraaie curvebal rechtsbuiten Scholte weg te sturen. Scholte legde af op Baas; die zijn vierde van de middag wist te maken.

DSC04152

Na de 0-4 bleef sv Ouderkerk gretig om meer doelpunten te maken. De afronding was echter niet altijd even nauwkeurig en ook Geinburgia-goalie Eyarman was zo nu en dan een sta in de weg. Zo was een schot van Ouderkerk-middenvelder Van Rossum te slap. Daarna loste hij een nieuwe poging, waarna Eyarman een rebound voor Scholte moest toestaan. Hij tikte echter naast. Aan de andere zijde legden Halep en Van Vliet een mooie aanval op de mat, maar het schot van de laatste was recht op Ouderkerk-doelman Van Luyn. Later bediende Beckman Halep, maar met het schot naast was de thuisploeg nog geen eretreffer gegund. In plaats daarvan maakte Ouderkerk de 0-5. Scholte kreeg de bal vlak voor Eyarman voor de voeten, waarna het doelpunt scoren een makkie was voor de Ouderkerkse aanvaller. Na een goede actie van Zeegers had linksbuiten Meester voor de bezoekers zelfs de 0-6 op zijn voet. Zijn poging trof echter het Driemondse zijnet.

Geinburgia liet zich ook nog even zien. Oostenrijk bediende de bedrijvige Beckman, die de bal langs Van Luyn richting de rechter kruising plaatste. Daar stond echter de lange invaller Gehrels voor Ouderkerk goed opgesteld om de tegentreffer te voorkomen. ‘Romero’ kreeg vandaag opnieuw maar tien minuten speeltijd. Zo zat vandaag voor Ouderkerk alles mee, maar de bezoekende ploeg dwong dit met dwingend spel ook zelf af. Rutger Baas kreeg nog een publiekswissel; Van der Linden kreeg nog zeven minuten speeltijd. Hoewel Gehrels en Scholte nog dichtbij een extra Ouderkerkse goal waren bleef het uiteindelijk 0-5.

Rutger Baas (l) kreeg van zijn trainer een publiekswissel

Ouderkerk-rechtsback Tim Baas: “Dit was een lastige wedstrijd omdat we nog nooit hier gewonnen hadden. We hadden de laatste zes wedstrijden allemaal verloren. Vorig jaar stonden we hier 0-2 voor en gaven we het nog weg met 3-2. We waren erop gebrand om hier te winnen. Je kunt deze wedstrijd niet vergelijken met onze thuiswedstrijd (die Ouderkerk makkelijk won, red), dit is een hele andere wedstrijd. Ik denk dat het een goede overwinning was, met een Rutger ‘on fire’ die er even vier in legt. Mijn eigen spel ging wel aardig. Als team speelden we een goede pot en ik denk dat het ook wel leuk was om naar te kijken.”