Sterk Sporting Martinus achterhaalt Ouderkerk

Ouderkerk heeft niet de achtste competitiezege op rij kunnen boeken. In Amstelveen was Sporting Martinus met 2-1 te sterk. De Amstelveners wilden zich revancheren voor de nederlaag bij Diemen en gingen scherp en gretig van start. Ouderkerk ging pas na rust mee in het gevecht. De bezoekers wisten zo een 2-0 achterstand nog bijna goed te maken, maar uiteindelijk was de zege voor Martinus terecht te noemen.

Na tien minuten had Martinus al op voorsprong moeten komen. Ramon Wismeyer had een vrije schotkans in de zestien meter, maar Ouderkerk-doelman Remy van Luyn bleef goed staan en kon redden. Tien minuten later waren de Martinianen opnieuw gevaarlijk toen een schot van de jonge Joël Cornwall net naast belandde. Niet veel later dacht de thuisploeg dan toch op voorsprong te kunnen komen. Ouderkerker Van Rossum maakte een overtreding in het strafschopgebied en arbiter Spanjaart gaf een strafschop. Van Luyn bleef echter goed lang staan en vervulde zijn heldenrol met het houden van de strafschop van Cornwall. Ouderkerk was in de eerste 25 minuten de mindere van de tegenstander, die overal net wat scherper op zat. Ouderkerk kreeg echter toch een paar kansen. Na voorbereidend werk van Rutger Baas schoot Floris van der Linden eerst naast in de korte hoek, waarna even later de assist van Tim Baas ook niet aan hem besteed was (schot geblokt).

Martinus - Ouderkerk

Zeven minuten voor rust nam Martinus toch een voorsprong. Een voorzet vanaf rechts van Cornwall in de zestien werd door aanvoerder Marc Nipius namens de thuisploeg knap ineens in de korte hoek geschoten: 1-0. Ouderkerk probeerde hierna nog voor rust de gelijkmaker te forceren. Na een goed schot van Pepijn Scholte kregen de gasten een mogelijkheid van de Amstelveense doelman Steven den Heeten aangeboden. Hij hield de bal te lang in zijn handen in de zestien meter. De scheids klokte goed en gaf Ouderkerk een indirecte vrije trap in de zestien. Van der Linden schoot de bal hard, maar ook in de muur.

In de rust werd voor Ouderkerk Van Vliet gewisseld voor Andriessen. Andriessen speelde een negatieve rol door na vijf minuten spelen in de tweede helft met een onhandige sliding een Martiniaan onderuit te halen. Van Luyn kon zijn heldenrol niet herhalen en werd door Nipius de verkeerde kant op gestuurd: 2-0. Vervolgens werd een derde goal van Martinus afgekeurd wegens buitenspel. Ouderkerk hervatte het spel snel en leek met twee-tegen-een richting het Amstelveense doel te kunnen. De scheids floot echter, waarschijnlijk omdat hij vond dat de vrije trap niet op de goede plek werd genomen. Pech voor Ouderkerk, dat in de tweede helft meer beleving en strijdlust liet zien dan in de eerste helft. Met name Scholte was op dreef en liet dat in de slotfase nog een paar keer zien. Eerst was er nog een strafschop voor Ouderkerk, na een overtreding van Martinus in de zestienmeter. Aanvoerder Spronk nam zijn verantwoordelijkheid en schoof simpel en goed de 2-1 in de hoek.

Aanvoerder Tom Spronk schiet Ouderkerk terug in de wedstrijd

Met de twee jonge Ouderkerkse invallers Martijn van der Linden en Tristan Oldenburg ging Ouderkerk op zoek naar de 2-2. Hierdoor werd er ook risico genomen en lag het speelveld aan beide kanten open. Martinus was een aantal keren zeer dreigend, maar in de eindfase mislukten de Amstelveense aanvallen allemaal. Ook Ouderkerk kon geen echt uitgespeelde kansen creëren. Scholte had een fraaie inidividuele actie die hij besloot met een subtiele doelpoging, maar keeper Den Heeten wist deze bal nog net uit de kruising te ronselen. Later plaatste Scholte de bal van afstand net over het Martinus-doel. Uiteindelijk bleef het bij 2-1 in het voordeel van Sporting Martinus, dat hiermee Ouderkerk op de ranglijst achterhaalt.

Aanvoerder Marc Nipius van Martinus: “We verwachtten een zware pot, omdat Ouderkerk heel veel wedstrijden makkelijk gewonnen heeft. Ik was benieuwd hoe onze jonge ploeg deze wedstrijd zou spelen na de nederlaag tegen Diemen. Hoe ze mentaal met het verlies om zouden gaan. Het is een mooie wedstrijd geworden waarin we verdiend gewonnen hebben, we hadden ook de meeste kansen. Het was een lekkere pot. Wij willen meedoen om het kampioenschap en in ieder geval een periodetitel pakken.”