Sterk Swift boekt knappe zege in Hoorn

In de zaterdag eerste klasse B heeft Swift uitstekende zaken gedaan. De mannen van Kees Oostermeijer speelden een goede wedstrijd en versloegen directe concurrent Zwaluwen’30 met 1-3. Door dit resultaat heeft Swift de voorsprong op Zwaluwen’30 vergroot naar vier punten .

Swift had het moeilijk in de beginfase en kwam na drie minuten al op achterstand . Het antwoord van de Amsterdammers liet niet lang op zich wachten. Max van Wakeren schoot twee minuten na de 1-0 een vrije trap tegen het net en zorgde zo voor de gelijkmaker. In de loop van de eerste helft werd Swift steeds sterker. De bezoekers kwamen vlak voor rust voor het eerst deze middag op voorsprong via een treffer van Jaap Smeeing. Met een 1-2 stand werd de rust bereikt.

Net als in het eerste bedrijf kwam de thuisploeg ook in de tweede helft sterk uit de kleedkamers. Na tien minuten wist Swift onder de druk vandaan te komen en was het weer heer en meester op het veld. De bevrijdende 1-3 viel uiteindelijk in de 75ste minuut. Stef Lelieveld was de doelpuntenmaker en gooide met zijn treffer de wedstrijd in het slot. Swift kwam in de slotfase amper meer in de problemen. Zwaluwen’30 trof met een verdwaald schot nog de lat maar wist verder niet meer gevaarlijk te worden.

Volgende week neemt Swift het thuis op tegen laagvlieger GHC. Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de zaterdag eerste klasse B

Foto John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)