Sterke comeback Aalsmeer tegen WV-HEDW

De regio derby in de eerste klasse B tussen WV-HEDW en Aalsmeer in geëindigd in een 2-3 zege voor Aalsmeer. En dat nadat de Amsterdammers na zestien minuten met 2-0 comfortabele aan de leiding ging. Tom Doeswijk maakte acht minuten na rust de winnende treffer. Morgen (zondag) een uitgebreide samenvatting en reacties!

Wie het eerste kwartier van het duel had gezien gaf geen cent meet voor e kansen van Aalsmeer. De ploeg van Anthony Servinus keek tegen een 2-0 achterstand aan door treffers van Floris Dokkum en een eigen doelpunt van Chico van Soelen. Het probleem was echter groter dan alleen die twee terug treffers. Aalsmeer was nauwelijks aan de bal geweest en als ze de bal al hadden was dat van zeek korte duur. Servinus: “ Ik had de moed niet opgegeven maar best was het zeker niet. Gelukkig hadden we nog meer dan 75 minuten om daar iets aan te doen.”

Foto Jan Vonk: Sander Driehuis heerst in de lucht namens WV
Foto Jan Vonk: Sander Driehuis heerst in de lucht namens WV

Beiden ploegen debuteren dit jaar in de eerste klasse. WV, dat vorig jaar kampioen werd, lijkt zich iets makkelijker aan te passen aan het nieuwe niveau. Trainer Martin Steenvoorden: “ Het is zeker een stapje hoger dan vorig seizoen. Dat zag je vorige week ok tegen Rijnvogels. Niet alleen het niveau maar ook alles er om heen is wennen.”

Tegen Aalsmeer was daar niets van te merken. WV combineerde eer lustig op los en kwam dan ook verdien dop voorsprong. Floris Dokkum schoot na negen minuten de bal al langs doelman Ray Smidt. Nog geen vijf minuten later was het 2-0 toen Mervelinio Olijfveld goed door jaagde en Chico van Soelen zo van slag bracht dat hij de bal in eigen doel schoot. Niemand gaf meer iets voor de kansen van Aalsmeer maar een terechte strafschop (Nokes haalde Yildiz neer) werd door Burak Sitil benut (2-1).

Foto Jan Vonk: Salih Yildiz kreeg met name in de tweede helft veel ruimte
Foto Jan Vonk: Salih Yildiz kreeg met name in de tweede helft veel ruimte

Dat het bij rust 2-2 stond was opmerkelijk want 90% van de tijd was het balbezit voor WV-HEDW. Een vrije trap van Chico van Soelen werd goed ingekopt door Wesley van Schaik.  De score had voor rust nog hoger op kunnen lopen maar Van der Meer faalde voor de bezoeker s en Dokkum en Stroomberg kregen hem er niet in voor de thuisploeg.

Na rust, we waren nog acht minuten onder weg, stond de wedstrijd direct op zijn kop. Tom Doeswijk kon alleen op doelman Albers af en hij faalde niet (2-3).  Albers, die later met een kuitblessure moest uitvallen, was kansloos op de inzet van Doesburg. Vanaf dat moment graaft Aalsmeer zich volledig in en hoopte het op een counter via de snelle Yildiz. Zelfs spits peter Neuvel was de laatste twintig minuten van het duel constant in de eigen defensie te vinden. WV-HEDW combineerde niet meer en raakte een beetje in paniek. Van een goed lopende aanval was geen spraken meer. Aalsmeer vocht als leeuwen en haalde de zege uiteindelijk binnen. Servinus: “Het was niet verdiend maar deze overwinning voelt heel lekker.” Aanvaller Yildiz beaamde wat zijn trainer zei: “ Dit zijn gestolen punten des te lekkerder zijn ze.”

Foto Jan Vonk: Jesse Stroomberg weet van dichtbij niet te scoren
Foto Jan Vonk: Jesse Stroomberg weet van dichtbij niet te scoren

Bij WV was er na afloop veel ongeloof. Doelpuntenmaker Floris Dokkum: “Dat we van dit Aalsmeer verliezen is onbegrijpelijk. Het is zo’n slechte ploeg.” Trainer Martin Steenvoorden was iets genuanceerder: “Hier moeten we ook weer van leren. Bij ons blijft alles redelijk rustig of we nou winnen of verliezen maar dit was zeker niet nodig vandaag dat moge duidelijk zijn.”

Fot Jan Vonk: Anthony Servinus ziet Aalsmeer gelukkig winnen. Op de achtergrond Martin Steenvoorden
Foto Jan Vonk: Anthony Servinus ziet Aalsmeer gelukkig winnen. Op de achtergrond Martin Steenvoorden

De samenvatting, met veel reacties,  is morgenmiddag te zien op deze site.

Ga voor alle uitslagen, de stand en het programma naar de klassepagina van zaterdag 1B

Foto’s Jan Vonk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)