Sterke eerste helft bezorgt Swift de volle buit bij RKDES

In de zondag vierde klasse F heeft Swift de titelaspiraties van RKDES een halt toegeroepen. De Amsterdammers speelden een sterke eerste helft in Kudelstaart en kwamen binnen dertig minuten op een 0-3 voorsprong. Doordat de thuisclub niet verder kwam dan twee treffers won Swift het duel uiteindelijk met 2-3. RKDES ziet het gat met koploper Martinus groeien tot zeven punten, Swift blijft door de zege in de race voor een plek in de nacompetitie.

Swift begon erg sterk. Al in de vijfde minuut werd een afgeslagen corner door Luuk van Disseldorp in de bovenhoek geschoten: 0-1. De bezoekers waren in het eerste bedrijf de baas op het veld en breidden de voorsprong snel uit. Na twintig minuten ging RKDES-keeper Marius de Grauw opzichtig in de fout door een voorzet verkeerd in te schatten. Van Disseldorp wist hier wel raad mee en schoof simpel zijn tweede treffer tegen de touwen. Tien minuten later werd het nog erger voor RKDES toen doelman De Grauw een afstandsschot van Piet Zweegers volkomen verkeerd inschatte en de bal wederom in het net verdween: 0-3

Na de derde treffer bleef Swift de bovenliggende partij en kreeg het via Laurens van Beek een grote kans om het duel definitief in het slot te gooien. Deze mogelijkheid werd echter gemist en vlak voor rust kwam RKDES zelfs terug in het duel. Lennart Kok bracht de bal vanaf rechts voor en het was Maarten van Putten die binnen kon tikken. In de pauze greep RKDES-trainer Jesse Donker in en wisselde hij de ongelukkige doelman De Grauw voor Tijn Kraak.

In de tweede helft had de Kudelstaartse formatie meer balbezit en kwam het op 2-3 toen Van Putten een corner van Lennart Kok binnen wist te werken. Met nog een half uur te gaan leek er nog van alles mogelijk voor  de thuisploeg. Swift verdedigde echter uitstekend en gaf geen grote kansen weg. Wel was RKDES met diverse corners gevaarlijk, maar Ivo Lentjes en Robin van de Steeg konden hun hoofd telkens niet goed tegen de bal krijgen. De bezoekers kwamen er niet vaak uit, toch lagen er mogelijkheden om het duel te beslissen.

Dit gebeurde echter niet en dus zette RKDES in de slotfase aan voor de gelijkmaker. Lars Winters schoot een bal van zestien meter rakelings langs de verkeerde kant van de paal en een schot van Lennart Kok werd door de Amsterdamse doelman uit de hoek getikt. Zo hield Swift uiteindelijk stand en boekte het, op basis van een sterke eerste helft, een verdiende 2-3 zege.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag vierde klasse F.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)