Sterke tweede helft bezorgt Martinus zege bij Swift

Martinus heeft voor de vierde maal op rij gewonnen. In Amsterdam-Zuid versloeg het elftal uit Amstelveen Swift met 0-2. De zege was verdiend en kwam in de tweede helft tot stand. Door dit resultaat doet Martinus goed mee in 4F, de achterstand op koploper Diemen bedraagt één punt.

In de eerste helft was het een gelijkopgaande strijd op het Olympiaplein. Veel balbezit voor Martinus,  maar de defensie van Swift stond uitstekend. Ook de thuisploeg, in balbezit ook voetballend de oplossing zoekend, kon weinig gevaar stichten. Vlak voor rust de enige kans van het eerste bedrijf. Na slordig balverlies van de gastheren kan een inzet van Martinus ternauwernood worden gekeerd.

Na rust drukte Martinus haar tegenstander steeds meer naar achteren en begonnen de kansjes die voor rust zo uitbleven te komen. Een schot gaat net voorlangs en een poeier van Wismeijer gaat hoog over. Swift daarentegen blijft voetballen en verdedigt sterk, maar kan na rust aanvallend nog steeds geen potten breken.

martinus

De topper in de vierde klasse F wordt uiteindelijk in het laatste kwartier beslist. Als het bij de vele hoge voorzetten al menig maal gevaarlijk is, doet Joël Cornwall met een lage schuiver van buiten de zestien de ban breken: 1-0. Swift krijgt in de tweede helft via de kluts één grote kans, echter zonder resultaat.

martinus 3

Dat de 2-0 in Martiniaans voordeel valt is een gelukje. Als Diégo Thomas een vrije trap in de zestien ramt gaat het mis voor de doelman van Swift. De bal is lang onderweg, blijft een beetje hangen en daalt vlak voor de doellijn. De keeper pakt de bal klemvast, maar loopt in zijn snelheid in het doel. Ondanks dat niet duidelijk zichtbaar is of het leer in zijn geheel over de lijn is geweest kent scheidsrechter Van Breukelen een treffer toe. Na dit doelpunt is het duel uiteraard beslist en eindigt de wedstrijd in een verdiende 0-2 zege voor Martinus.