Sterker Soest verslaat FC Weesp

Na tweede zeges op rij moest FC Weesp zondagmiddag in SO Soest zijn meerdere herkennen. Soest doet de afgelopen jaren bovenin mee in de tweede klasse, maar is dit seizoen was moeizaam gestart. Tegen Weesp was het effectief en won het uiteindelijk met 0-3.

“Het was een aardige wedstrijd, ook van onze kant. Maar zij hebben simpelweg een betere ploeg en dat zie je dan uiteindelijk terug in de eindstand”, relativeerde Weesp-trainer Dick-Jan Ente na afloop. Soest startte het duel wat sterker en kon daardoor al vlot op 0-1 komen via Rochdi Hathot, maar daarna waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Vlak voor rust dacht de thuisploeg de 1-1 te maken, maar de scheidsrechter keurde de goal af. Ook in de tweede helft ging het spel aardig gelijk op, maar met wat geluk kwam Soest op een 0-2 voorsprong via Corné Parol. Toen was de wedstrijd gespeeld en in de slotminuut werd het nog 0-3, die goal kwam op naam van Ibrahim Chidar.

Ente kon leven met die uitslag: “We hebben maximaal weerstand geboden en het is goed om te zien dat we mee kunnen met die soort ploegen. De manier waarop we spelen is gewoon positief en van een ploeg als Soest kun je verliezen. De komende twee weken treffen we weer tegenstanders waartegen we punten moeten kunnen pakken.” Volgende week staat een bezoek aan FC Jeugd op de planning. De Edenaren verloren zondag met 4-0 op bezoek bij IVV.

Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 2b

Eerste cleansheet voor IVV bij eenvoudige zege

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)